Vips ja IndyCar: see pole vormeliunistuse lõpp, vaid võimaliku tähelennu algus

Karl Mihkel Eller
Copy
IndyCar on tuntud kui sari, kuhu lähevad F1-st nö pensionile saadetud sõitjad. Lähiajal võib aga suund muutuda ja Põhja-Ameerika sarjast saada kasvulava kuningliku sarja jaoks.
IndyCar on tuntud kui sari, kuhu lähevad F1-st nö pensionile saadetud sõitjad. Lähiajal võib aga suund muutuda ja Põhja-Ameerika sarjast saada kasvulava kuningliku sarja jaoks. Foto: Christopher Hanewinckel/USA TODAY Sports/Scanpix

Eesti vormelisõitja Jüri Vips osaleb sel nädalal Ameerika vormelisarja IndyCar testidel Sebringi ringrajal. Vormelikommentaator Tarmo Klaar usub, et kui Vips maineka sarjaga liituks, oleks tal seal hea võimalus taas esile kerkida.

«Vips on raudselt läbilöögivõimeline, selles ma ei kahtlegi. Palju sõltub, millisesse tiimi ta sõitma satub,» ütles Klaar. Põhja-Ameerika tugevaimas vormelisarjas on ühel tiimil võimalik maksimaalselt välja panna kuus autot ehk et järgmise aasta sõitjate paika panemisega läheb veel aega.

Klaar, kes kommenteerib ka IndyCari võistluste otseülekandeid, arvab, et sari on tõusulainel. Peale on tulemas palju noori sõitjaid USAst, aga viimastel hooaegadel ka F2-sarjas kihutanud eurooplasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles