Välbe andis boikotiga ähvardavatele Rootsi suusatajatele üleoleva vastuse (10)

Christopher Krutto
Copy
Jelena Välbe.
Jelena Välbe. Foto: imago/Bildbyran/Scanpix

Rootsi murdmaasuusatajad Linn Svahn ja Maja Dahlqvist kinnitasid, et on valmis 2023. aasta kevadel Sloveenias toimuvaid maailmameistrivõistlusi boikoteerima, kui Venemaa ja Valgevene sportlased lubatakse tagasi rahvusvahelisele areenile. Venemaa murdmaasuusatamise juht Jelena Välbe andis neile terava vastuse.

Svahni ja Dahlqvisti kommentaarile andis aluse FISi peasekretäri Michael Vioni avaldus, kus ta rääkis, et Venemaa ja Valgevene sportlaste naasmine näib üha tõenäolisem. Rootslannad ei soovi ajal, mil Ukrainas käib endiselt sõda, Venemaa ja Valgevene sportlastega kindlasti võistelda.

«Oleksin valmis kohe MMi boikoteerima. Nende riikide sportlaste rahvusvahelisele areenile lubamine pole vastuvõetav. Kui Venemaa on endiselt Ukrainaga sõjas, siis peaksime nende tagasikutsumise asemel neid võistlustelt hoopis eemale hoidma. Sport peaks võtma kindla positsiooni, kuna kahjuks on sport ja poliitika omavahel seotud,» lausus Svahn ning sellega oli täiesti päri ka Dahlqvist.

«Ma ei mõista, millest selline mõte üldse tekkida sai, kui sõda endiselt Ukrainas jätkub. See on täiesti vale ja ma ei näe põhjust, miks nad peaksid naasma,» leidis Dahlqvist.

Välbe oli rootslannade väitest mõistetavalt pahur ja andis terava vastuse. «Mind ei huvita see üldse. Las nad boikoteerivad. Ilma Venemaata kaotab MM oma prestiiži, aga ilma nendeta ei muutu midagi,» sõnas ta.

Planica MM algab tuleva aasta 21. veebruaril ja kestab 5. märtsini.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles