Konkurentide järel luuranud Toyota ehitab saladuskatte all uut ralliautot

Christopher Krutto
Copy
Seni saame me ralliradadel näha vaid Toyota Rally1-autosid, kuid peagi võib ilmavalgust näha ka nende Rally2-auto.
Seni saame me ralliradadel näha vaid Toyota Rally1-autosid, kuid peagi võib ilmavalgust näha ka nende Rally2-auto. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Rallimaailmas on pikalt levinud kuulujutud, et Toyota töötab madalamate klasside ralliauto kallal, kuid seni pole neid kinnitatud. Ometi paistab nüüd, et juttudel on tõepõhi all.

Väidetavalt on Toyota pikalt tundnud huvi madalamate klasside masinate ehitamise vastu, kuid seni pole Jaapanist lõplikku rohelist tuld saadud. Nüüd on aga väidetavalt Toyota Rally2-auto esimene versioon valmis ning sellega ka testisõidud läbitud, kirjutab Rallit.fi.

Tiim soovis testi salajas hoida ja seetõttu ei kasutatud oma ametlikke testialasid. Toyota Rally2-auto viidi piirkonda, kust oli võimalik fänne eemal hoida. Test leidis väidetavalt aset möödunud nädalal.

Rallit.fi küsis Toyotast ka kommentaari, kuid sealt jäädi kidakeelseks. Kui varem on neid kuulujutte korduvalt ümber lükatud, siis seekord ei öeldud midagi. Tõenäoliselt ei soovita projekti veel avalikuks teha.

Soome portaali andmetel on meeskond ostnud kokku kõik praegused Rally2-autod ning need lahti võtnud, et tutvuda, mida konkurendid on teinud. Nüüd ehitataksegi juba oma autot.

Tõenäoliselt sihib Toyota Rally2-autoga 2024. aastat. Uue ralliauto ehitamine ja testimine võtab kõvasti aega ning on keeruline näha, et enne ülejärgmist aastat kõige sellega ühele poole saadaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles