BLOGI Meistrite liiga: Juventus langes kuristiku servale, verise näoga Rüdiger viis valitseva meistri 16 parema hulka

Karl-Joosep Küngas
Copy
Antonio Rüdiger.
Antonio Rüdiger. Foto: REUTERS/KACPER PEMPEL/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liigas alustati täna neljanda vooru kohtumistega. Õhtu keskses lahingus alistas Londoni Chelsea valitseva Itaalia meistri AC Milani 2:0. Postimees vahendas kõiki kohtumisi tekstipõhises otseblogis.

E-alagrupp

Zagrebi Dinamo - Salzburg RB 1:1 (40. Robert Ljubičić - 12. Nicolas Seiwald)

AC Milan - Londoni Chelsea 0:2 (21. Jorginho (p), 34. Pierre-Emerick Aubameyang)

Üllatuslikult läks E-alagrupis neljandale voorule liidrina vastu Austria klubi Salzburg, kes sõitis külla Horvaatia meeskonnale Zagrebi Dinamole. Kui koduväljakul suutis Salzburg võidu teenida, siis võõrsil lepiti 1:1 viiki.

Selle neliku oodatum lahing toimus Itaalias, kus läksid vastamisi suurklubid AC Milan ja Londoni Chelsea. Selles paaris sai otsustavaks 20. minut, mil Itaalia meistri keskkaitsja Fikayo Tomori kukutas karistusalas Mason Mounti. Lisaks sellele, et Chelsea teenis penalti jäi Milan ka vähemusse. Seejuures sai Tomorist esimene inglane, kes saanud Inglismaa klubi vastu mängides Meistrite liigas punase kaardi.

Chelsea suutis ülekaalus mängides end piisavalt palju kehtestada ning kindlad kolm punkti tabelisse kirjutada. Pärast tänast on Inglismaa tippklubi ka E-alagrupi liider, ent kõikidel meeskondadel püsib lootus edasipääsuks.

Standings provided by Sofascore

F-alagrupp

Glasgow Celtic - Leipzig RB 0:2 (75. Timo Werner, 84. Emil Forsberg)

Donteski Šahtar - Madridi Real 1:1 (46. Oleksandr Zubkov - 90.+5. Antonio Rüdiger)

Tänavust hooaega kahe kaotusega alustanud Leipzig suutis kahe nädalaga end taas pildile mängida. Selleks alistati teist korda Šotimaa tippklubi Celtic ning suhteliselt lahtises mängus teenis Saksamaa meeskond Timo Werneri ja Emil Forsbergi teise poolaja väravatest 2:0 võidu.

Enne tänast olid F-alagrupis kaks esimest täisedu nautinud Madridi Real ja Donetski Šahtar. Liidrite duellis jagati Varssavis toimunud kohtumises punktid võrdselt ära. Seejuures oli Ukraina meeskond lähedal võidule, ent viimasel üleminutil lõi peaga palli väravasse sakslasest keskkaitsja Antonio Rüdiger. Viimane lahkus väljakult verise näoga, kuna põrkas pärast värava löömist kokku Šahtari väravavahi Anatolii Trubiniga.

Madridi Real on selles nelikus kindlustanud endale koha 16 parema hulgas.

Standings provided by Sofascore

G-alagrupp

FC Kopenhaagen - Manchester City 0:0

Dortmundi Borussia - Sevilla 1:1 (35. Jude Bellingham - 18. Tanguy Nianzou)

Möödunud nädalal FC Kopenhaagenit 5:0 võitnud Manchester City astus Taanis väljakule enda superstaari Erling Haalandita. Vaatamata sellele suutis City esimest pooltundi kontrollida ning korra sai penaltipunktilt juhtväravat jahtida ka Riyad Mahrez. Alžeeria ääreründaja eksis penaltil ning mõned hetked hiljem saadeti väljakult punase kaardiga minema City äärekaitsja Sergio Gomez.

Kuigi Kopenhaagen suutis ülekaalus tekitada mitmeid ohtlike olukordi, siis väravaid nendest ei sündinud. Vähemuses ei suutnud City taanlastele liiga palju peavalu valmistada ning nõnda lepiti väravateta viiki. Viigipunkt oli Cityle piisav, et endale koht 16 parema hulka kindlustada.

Ka Dortmundi Borussial oli võimalik koduväljakul endale edasipääs kindlustada, ent selleks vajati Sevilla vastu võitu. Suhteliselt väheste võimalustega kohtumine jäi aga 1:1 viiki ning nõnda vajab Dortmund veel edasipääsuks üht punkti. Neil on pidada kohtumised veel nii City kui ka Kopenhaageniga.

Standings provided by Sofascore

H-alagrupp

Haifa Maccabi - Torino Juventus 2:0 (7., 42. Omer Atzili)

Pariisi Saint-Germain - Lissaboni Benfica 1:1 (40. Kylian Mbappe - 62. Joao Mario (p))

Õhtu suurima üllatuse eest hoolitses Iisraeli meeskond Haifa Maccabi. Neile sõitis külla Itaalia hiid Torino Juventus, ent võidu noppisid Haifa mängumehed. Seejuures teenis Haifa viimati Meistrite liigas võidu 2002. aasta oktoobris, mil koduväljakul oldi 3:0 üle Manchester Unitedist.

Neliku teine kohtumine peeti Pariisis ning seal läksid vastamisi PSG ja Benfica. Taas Lionel Messita mänginud PSG suutis küll avapoolajal Kylian Mbappe väravast juhtima asuda, ent Marco Verratti rumal viga teisel poolajal kinkis Benficale penalti. Joao Mario ei eksinud ning nõnda vormistas portugallane lõppseisuks 1:1. Ka möödunud nädalal toimunud esimene kohtumine nende vahel lõppes 1:1 skooriga.

Tänased tulemused tähendavad seda, et endiselt jätkavad edasipääsu kursil PSG ja Benfica. Ainult ühe võidu kogunud Juventus vajab imet, et 16 parema hulka jõuda ning eelkõige võideldakse Haifaga koha eest Euroopa liigas.

Standings provided by Sofascore

Enne mängupäeva:

Meistrite liiga õhtu avab Manchester City ja FC Kopenhaageni vastasseis. Nädal tagasi pani koduväljakul valitsev Inglismaa meister end ülikindlalt 5:0 maksma ning sarnast resultaati oodatakse ilmselt ka täna Taanist. Seejuures saab väga huvitav jälgida, kas Norra ründetäht Erling Haaland suudab 11. kohtumist järjest City eest skoorida. Tänavu on norralane olnud pöörases hoos ning kõikide sarjade peale on tal kirjas juba 20 väravat. Selleks on tal kulunud ainult 13 kohtumist.

Hilisemates kohtumistes on kõige põnevam seis E-alagrupis, mida hetkel viie silmaga juhtimas Salzburg RB. Austria tippmeeskond sõidab külla Zagrebi Dinamole, kellel kirjas kolm punkti. Nende kahe vahele mahuvad aga Inglismaa hiid Londoni Chelsea ja valitsev Itaalia meister AC Milan. Mõlemal meeskonnal on koos neli silma ning tänane omavaheline kohtumine võib suuresti määrata, kes sellest nelikust edasi pääseb.

Täna võivad selguda ka esimesed edasipääsejad. Võidu korral kindlustavad endale koha 16 parema hulgas Manchester City, Madridi Real ja Dortmundi Borussia.

Meistrite liiga neljanda vooru kohtumised alagruppides E-H:

Alagrupp E

Zagrebi Dinamo - Salzburg RB (esimene omavaheline kohtumine 1:0 Salzburg)

AC Milan - Londoni Chelsea (3:0 Londoni Chelseale)

Alagrupp F

Donetski Šahtar - Madridi Real (2:1 Madridi Realile)

Glasgow Celtic - Leipzig RB (3:1 Leipzig RB-le)

Alagrupp G

FC Kopenhaagen - Manchester City (5:0 Manchester Cityle)

Dortmundi Borussia - Sevilla (4:1 Dortmundi Borussiale)

Alagrupp H

Pariisi Saint-Germain - FC Benfica (1:1 viik)

Haifa Maccabi - Torino Juventus (3:1 Torino Juventusele)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles