Kaardilugejata jäänud WRC-sõitja võtab enda kõrvale üllatusmehe

Karl Mihkel Eller
Copy
Craig Breen Rally Estonia avakatsel.
Craig Breen Rally Estonia avakatsel. Foto: Sander Ilvest

M-Sport Fordi meeskonnas sõitev Craig Breen jäi eelmisel nädalal kaardilugejata, kui Paul Nagle teatas, et lõpetab pärast Kataloonia MM-etappi karjääri. Hooaja viimasel ralli Jaapanis istub Breeni kõrval iirlane James Fulton.

30-aastane Fulton on osalenud üheksal MM-etapil ning luges seni kaarti iirlasele Josh McErleanile, kes sõitis WRC2-klassis. Vähemalt Jaapani rallil on Fultonile näpunäiteid jagamas Breeni senine kaardilugeja Nagle.

James Fulton.
James Fulton. Foto: M-Sport Ford

Meeskonna pressiteatest selgus, et Breen ja Nagle hindasid uue kaardilugeja kandidaate pikalt ning esikohale kerkis Fulton. Tänavu on ta osalenud kuuel MM-etapil ja on seega peensusteni kursis sellega, kuidas WRC-sari töötab. Fulton juba osalenud koos Breeniga Ford Puma Rally1-autoga võistluseelsetel testidel.

Fulton teeb oma WRC-klassi debüüdi Jaapanis, et kohaneda tipptasemel kaardilugeja tööga, mida tal tuleb tegema hakata 2023. aastal. Pressiteates mainiti, et ühtlasi vähendab see survet, mis kaasneb jaanuaris Monte Carlo ralliga. Breeni seob M-Spordiga leping ka 2023. aastaks.

Nagle oli Breeni kaardilugeja alates 2019. aastast. Enne seda oli tema kõrval viis aastat Scott Martin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles