Eesti üks paremaid treenereid on tagasi tippkorvpallis: pulss enam üle 130 ei tõuse, vanasti läks üle 200

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Üllar Kerde (paremal) on enam kui kümneaastase pausi järel tagasi Eesti meeste korvpalli meistriliiga tasemel. Ta täidab Keila meeskonnas Peep Pahvi (keskel) abitreeneri rolli. Vasakul tiimi teine abitreener Marko Arro.
Üllar Kerde (paremal) on enam kui kümneaastase pausi järel tagasi Eesti meeste korvpalli meistriliiga tasemel. Ta täidab Keila meeskonnas Peep Pahvi (keskel) abitreeneri rolli. Vasakul tiimi teine abitreener Marko Arro. Foto: Rasmus Pitkänen/Keila KK esindusmeeskond

«Omal ajal» Eesti meistrivõistlustel ridamisi medaleid korjanud, Tartu Rocki eurosarjas nelja parema hulka tüürinud ning aastaid meeste rahvuskoondistki juhendanud Üllar Kerde on pika pausi järel tagasi suures mängus. Miks ja kuidas?

Selles võib suuresti «süüdistada» Peep Pahvi ja Keilat. Ajakirjanikutöö kõrvalt korvpallirindel järjest suuremaid ampse hauganud treener on Kerdelt saanud näpunäiteid aastaid. Tihedamat koostööd alustati paar aastat tagasi, mil Tallinna külje all asuva linna klubi jõudis esiliigasse.

Nüüd mängib Keila kodukamara kõrgeimal tasemel. Pahv on endiselt pealik, Kerde tema abiline. Tõsi, 1. aprillil 68. sünnipäeva tähistanud treener polnud kindel, et soovib meistriliigasse naasta. Ent siin ta on – taas meeskonna pingil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles