Raketirünnakud ajasid Taani klubi mängija marru: Putin tuleb siit maailmast kõrvaldada

Postimees Sport
Copy
Davit Khocholava (vasakul).
Davit Khocholava (vasakul). Foto: Liselotte Sabroe/EPA/Scanpix

Taani jalgpalliklubi FC Kopenhaageni grusiinist kaitsja Davit Khocholava avaldas pärast nädala alguses toimunud raketirünnakuid Ukraina linnadele karmi kriitikat Vladimir Putini suunas ning ütles, et Venemaa diktaatorist tuleks kiiremas korras lahti saada.

Taani pealinna esindusmeeskond kohtub täna õhtul Meistrite liigas Manchester Cityga ning mängu eelõhtul võttis Kopenhaageni mängija Khocholava Venemaa rünnakute osas sõna.

«Venemaa on terroristlik riik ja Putin on diktaator, kes tuleb varsti siit maailmast kõrvaldada. Peame temast vabanema,» ütles Khocholava, kes vihjas, et Putin ei tuleks lihtsalt võimult eemaldada.

Khocholava, kel tuleb täna õhtul taltsutada väga heas hoos City ründajat Erling Haalandi, kiitis Ukraina sõdureid, kes on eesliinil väga hästi hakkama saanud. «Vene argpüksid on aga asunud tsiviilehitisi pommitama. Nad satuvad paanikasse, et nad ei saada rindel midagi korda, nii et nad püüavad lihtsalt tappa võimalikult palju tsiviilisikuid,» vahendas Khocholavat Taani uudisteagentuurile Ritzau.

Khocholava on abielus ukrainlannaga ja ütles märtsis, et tema äi hukkus võideldes Vene vägedega. Kopenhaageniga liitus ta 2021. aasta suvel, enne seda mängis keskkaitsja Ukraina liigas Donetski Šahtari eest.

Kopenhaagen on Meistrite liigas G-alagrupis viimane. Kolme kohtumise peale on kirjas üks punkt, kui septembris mängit kodus väravateta viiki Sevillaga. Alagruppi juhib täiseduga City, kes on oma võrku lubanud lüüa vaid ühe värava, teine on Dortmundi Borussia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles