Häkkinen meenutas värskes raamatus, kuidas tüdrukutebänd tahtis ta paljaks koorida

Postimees Sport
Copy
Mika Häkkinen.
Mika Häkkinen. Foto: imago/Irlmeier/Scanpix

Kahekordsest vormel-1 maailmameistrist Mika Häkkinenist ilmus täna elulooraamat «Häkkinen – lendav legend». Soome meedias on avaldatud katkeid raamatust, millest ühes meenutas «Lendava soomlase» hüüdnime kandnud Häkkinen, kuidas tüdrukutebänd Spice Girls’i liikmed eesotsas Victoria Beckhamiga tahtsid, et ta laval riided seljast heidaks.

Glamuur ja suurejoonelised PR-üritused on F1-sarja oluline osa. Soome üks kuulsamaid F1-sõitjaid Häkkinen mängis aga rolli ühes vormeliajaloo legendaarseimas show-ürituses, kirjutas Iltalehti.

Spice Girls oli üheksakümnendate muusikamaailma üks säravamaid tähti. 1997. aasta alguses kutsus McLareni F1-meeskond briti koosluse oma hooaja avaüritusele. Kui lauljad Emma Bunton, Mel B, Mel C, Geri Halliwell ja Victoria Adams (nüüd Beckham) olid oma esinemisega ühele poole saanud, kutsuti lavale sõitjad: Mika Häkkinen ja David Coulthard.

Spice Girls 1997. aastal.
Spice Girls 1997. aastal. Foto: imago images / United Archives/Scanpix

Raamatus kirjutatakse, et nende lavale saabumine oli metsik. «Mika sai põsemusi esmalt Melanie Brownilt ja siis Emma Buntonilt ning jäi Geri Halliwelli ja Victoria Addamsi vahele seisma. Lauljad olid ülevoolavas meeleolus ning hakkasid sõitjate võistluskombinesooni lukke lahti tõmbama, kuni ühel hetkel paluti meestel minna teistele asjatoimetustele,» kirjutatakse Häkkineni elulooraamatus.

Häkkinen ja Coulthard jõudsid koos tüdrukutega laval olla napi minuti. Samas oli kogemus nii meeldejääv, et Häkkinen mäletab seda detailselt 25 aastat hiljemgi.

«Ma mäletan seda kohtumist siiani. Nad olid päris karmid tüdrukud, vihjasid natuke kõigele, tahtsid meilt kombed seljast kiskuda jne. Meeskonnakaaslane David oli kõva mees ja tema piirid kadusid kohe. Kui sa oled laval, siis oled laval ja pead selle kõigega natuke kaasa minema,» meenutas Häkkinen raamatus.

1997. aastal võitis Häkkinen vaid ühe etapi ning lõpetas hooaja kuuendana. Kahel järgmisel aastal tuli soomlane aga maailmameistriks ja ajakirjaniku Heikki Kulta kirjutati raamatus keskendutaksegi pigem nendele kahele aastale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles