Bulls astus sammud, et Henri Drell taas endale napsata

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Henri Drell Windy City Bullsi särgis.
Henri Drell Windy City Bullsi särgis. Foto: Zach Gardner / Windy City Bulls

Kõik märgid näitavad, et Eesti korvpallikoondislane Henri Drell patsutab ka algaval hooajal palli ookeani taga, jätkates Windy City Bullsi ridades oma G-liiga seiklust.

Nimelt andis Sportraci ajakirjanik Keith Smith ööl vastu kolmapäeva teada, et Chicago Bulls on sõlminud Drelliga lepingu ja seejärel selle kohe ka üles öelnud.

Säärast juriidilist nõksu kasutatakse tavaliselt juhtudel, kui klubi soovib mängijat kasutada oma tütarmeeskonna juures. Nimelt sätestavad NBA reeglid, et pärast palluri vabastamist (waive) on ülejäänud meeskondadel aega 48 tundi, et mängijat endale napsata.

Kui nõnda ei juhtu, jääb mängumees ikkagi esialgse leivaisa juurde ning saab neilt ka üles öeldud lepingusse kirja pandud palka. Konks seisneb aga selles, et nõnda ei arvestata kõnealust tasu NBA palgapiirangute sisse.

Drell mängis Windy City Bullsi eest G-liigas ka eelmisel hooajal, käies nende eest väljakul kokku 29 kohtumises. Tema keskmisteks näitajateks olid 5,2 punkti, 3 lauapalli, 1,2 korvisöötu, 1 vaheltlõige ja 1 viskeblokeering.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles