Kahetised emotsioonid: Eesti veemotoäss triumfeeris samal ajal, kui sõber haiglas elu eest võitles

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Marten Männi
Marten Männi Foto: Jetski-worldseries

Ameerika Ühendriikides Arizonas sõideti möödunud nädalavahetusel World Finalsi võistlus, mis oli ühtlasi jetispordi World Seriesi sarja teine etapp.

Lake Havasu võistlus on vaieldamatult USA kuulsaim ja tähtsaim jetispordi sündmus, mille ajalugu on aastakümnete pikkune. Kohal oli maailma absoluutne paremik ja Pro Ski GP klassis sai Marten Männi pärast rasket ja emotsionaalset nädalavahetust maailma ühe väärtuslikuma jetispordi tiitli – Pro Ski GP klassi World Finals esikoha.

Korralike soojakraadidega sõidetud võistlusnädalavahetus algas Pro Ski GP klassis esimeses sõidus esimesel ringil suure õnnetusega. Tyron Motzouris kukkus ja kahjuks sai ta vees olles tagant tulnud jetidelt saadud löökidest vigastada. Motzouris toimetati kiiresti haiglasse, sõit peatati ning tühistati.

Sealt edasi oli Männi koht kordusstardis kolmas, teises sõidus saavutas ta teise koha ja kolmanda sõidu võitis. Neljas sõit, mis pidi toimuma õhtul, jäi ära, seda peale sõitjate ühist otsust, viidates madalast päikesest tingitud turvalisuse probleemile.

World Finalsi kolme sõidu kokkuvõttes oli Männil ja Kevin Reitereril võrdne arv punkte ja samasugused kohad sõitudest. Otsustavaks sai Männi viimase sõidu võit ja sellega talle World Finalsi võit Reitereri ja Raphael Maurini ees.

Marten Männi: «Väga raske nädalavahetus ja kahtlemata oli see kõige keerulisem emotsionaalne seisund, milles võistelda. Olukord, kus su väga lähedane sõber haiglas oma elu nimel võitleb ja sa oled sunnitud samal päeval võistlema, ei tundunud kuidagipidi loogiline ega võimalik. Aga see oli korraldajate ainus variant meile ja muud üle ei jäänud.

Esimene sõit oli üle kivide ja kändude, kindlasti kõige halvem, kuidas ma ennast üle pika aja jetil tundnud olen. Kõike arvesse võttes polnud kolmas koht paha. Muutsime iga sõidu vahel jeti seadistust ja liikusime kogu aeg paremuse suunas, nagu ka tulemused näitasid.

Teisest sõidust teine koht, seda mahajääjast möödumisel tehtud vea tõttu, ning kolmandast sõidust juba võit. Keviniga võrdsete punktidega pidime startima viimasesse sõitu, kuid juba paar tundi varem tundus üpris võimalik, et sõit jääb päikeseloojangule liiga lähedale.

Enne sõitu saime rajakohtunikelt info, et sõitjatel lastakse üheskoos otsustada, kas madala päikese tõttu võistelda või mitte. Olime eelmisel päeval seda üheskoos arutanud, et GP-jetidega me päikesest tingitud nähtavuse halvenemisega lisariske ei võta, seega võeti vastu ühine otsus sõit ära jätta.

Selle otsusega teenisin ka etapivõidu ja oma esimese Pro Ski GP tiitli. Kindlasti on praegusel hetkel sellest tiitlist olulisemaid asju ning soovin kogu oma jõu saata Tyronile ja ta lähedastele, et sellest seisust tervena välja tulla.»

Jetispordi World Seriesi sarja kolmas ja otsustav etapp sõidetakse 14.–18. detsembril Tai kuningriigis. Enne viimast etappi on punktiseis põnev, Männil ja Maurinil on võrdselt 108 punkti, Reitereril 106 punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles