Venemaa ja Valgevene tennisistid on Austraalia lahtistele oodatud. Nagu ka Djokovic

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: NIR ELIAS

Kui Wimbledoni slämmiturniiri uksed jäid Venemaa ja Valgevene tennisistidele tänavu suletuks, siis uue tenniseaasta esimesele slämmile Austraalias on agressorriikide valgepallurid oodatud.

«Praeguse seisuga võivad Venemaa ja Valgevene mängijad Austraalia lahtistest osa võtta,» kinnitas turniiri direktor Craig Tiley pressikonverentsil.

«Ainus erisus nende puhul seisneb selles, et nad ei saa esindada Venemaad ehk ei tohi mängida Venemaa lipu all. Samuti ei tohi nad kuidagi nõuda Venemaa hümni ehk nad peavad osalema siin täiesti neutraalselt. Sellisel juhul on nad jaanuaris Austraalia lahtistele oodatud,» sõnas ta. 

Lisaks andis Tiley mõista, et nad näeksid slämmiturniiril meelsasti ka selle üheksakordset tšempionit Novak Djokovici, kui valgepalluril õnnestub talle määratud viisakeeld tühistada.

Serblane visati tänavuse aasta alguses riigist välja, kuna polnud vaktsineeritud Covid-19 vastu ning valetas selle kohta ka enda tervisedeklaratsioonis. Karistusena määras Austraalia talle riiki sisenemise keelu kuni 2025. aastani, kuid sealsel valitsusel on õigus see erandkorras tühistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles