Tänak enne hooaja esimest tõelist asfaltrallit: meie usaldus auto vastu peab olema suur

Karl Mihkel Eller
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH

Autoralli MM-sarja teine mees Ott Tänak ütles enne hooaja eelviimast etappi Kataloonias, et alles nüüd ootab sõitjaid ees esimene tõeline asfaltralli. Saarlase sõnul sõltub tulemus paljuski sellest, kui hästi suudetakse Hyundai i20 Rally1-autot seadistada.

«Ma ütleksin, et Hispaania on selle hooaja esimene tõeline asfaltralli, kuna see on üsna tasane ja samas üsna kiire. Seal on alati raske õiget tasakaalu leida, nii et meie usaldus auto vastu peab olema suur. Katsetel on palju pikki ja kiireid kurve, mis panevad võitlema alajuhitavuse vastu. See tuleb meil Hyundai Rally1-auto häälestusega õigeks saada.

Ootan, et tuleb lõbus ja nauditav ralli, kuid meie jaoks on ka väga oluline olla konkurentsivõimeline ja võidelda võimalikult paljude punktide eest. Näitasime, kui hea on meie asfaldipakett Horvaatias ja Belgias ning meie eesmärk on jätkata seda jada Hispaanias,» ütles Tänak, kes Belgias võitis ja pidi Horvaatias tunnistama vaid Kalle Rovanperä 4,3-sekundilist paremust.

Tänavuse MM-hooaja 12. etapp sõidetakse 20.-23. oktoobrini Hispaanias, Salous. Neljapäeva hommikul on kavas testikatse, ralli algab reedel, kui kavas on kaheksa katset, kogupikkusega 118 km. Järgmisel päeval sõidetakse seitse katset, kuid ka nende kombineeritud pikkus on 118 km. Pühapäeval on kavas neli katset, pikkuseks 56 km.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles