Kütusekriis Prantsusmaal sunnib rallivõistlust ära jätma

Karl Mihkel Eller
Copy
Autod Prantsusmaal kütusejärjekorras.
Autod Prantsusmaal kütusejärjekorras. Foto: Guillaume Bonnefont/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Prantsusmaal streigivad kolmandat nädalat suurte bensiini- ja naftafirmade töötajad ning paljudes tanklates on kütus otsas või otsakorral. Täna algama pidanud Prantsusmaa ralli karikavõistluste etapp Béthune’is jäetakse kohalike võimude korraldusel ära.

Põhja-Prantsusmaal Belgia piiri lähistel toimuma pidanud Béthune’i rallile oli registreerinud 150 rallipaari. Loetud päevad enne võistlust otsustas Pas-de-Calais’ prefektuur võistluse ära jätta, tuues põhjenduseks energiahiiu TotalEnergies’i streigi ja kütusepuuduse.

Võimud vihjasid, et võistlus tuli ära jätta turvalisuse kaalutlusel. «Pas-de-Calais juhtkond ei anna võistluse korraldamiseks luba, põhjuseks pinged kütusekriisi ümber,» seisis pressiteates. Ralli korraldajad aktsepteerisid otsust ja mõistavad, et ralli toimumisega oleksid kaasnenud majanduslikud ja sotsiaalsed erimeelsused.

Viimastel aastatel oli sügisel toimunud võistlus mitu korda ära jäänud. 2020. aastal tingis selle koroonapandeemia, seekord tuli põhjus ootamatust kohast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles