VIDEO ⟩ Euroliiga juhid tunnistasid, et kohtunikud tegid mängu lõpus eksimuse, mis muutis tõenäoliselt võitjat

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Vasilije Micic viskel.
Vasilije Micic viskel. Foto: Kuvatõmmis videost

Korvpalli Euroliiga teine mänguvoor algas põnevuskohtumisega Monacos, kus kohalik meeskond alistas lisaajal valitseva meistri Istanbuli Anadolu Efesi 95:92. Selgus, et Türgi klubi koheldi otsustavatel hetkedel ebaõiglaselt.

28 sekundit enne normaalaja lõppu tõi Monaco liider Mike Jamesi tabamus tabloole 82:82 viigi. Efesi pikale vasturünnakule pani punkti Vasilije Micici kaugvise, mis aga ei tabanud korvirõngastki. 

Tõsi, serblasest tagamehe elu tehti ka äärmiselt keeruliseks. Talle hüppas viske ajal peale kaks vastast: Jaron Blossomgame ja John Brown. Mõlemad maandusid Micici jalale nõnda, et viimasel tuli vasaku jala korvpallikets jalast. Ent kohtunike vile vaikis. 

Eile õhtul peetud mängule järgnes täna Euroliiga juhtide selgitus. Ametliku avalduse kohaselt kohtunikud eksisid. 

«Vise läks mööda ning Brown maandus Micici jalale, veidi hiljem tekitas sama jalaga kontakti ka Blossomgame. See juhtus enne, kui Micici jalad olid maad puudutanud, aga vilet ei järgnenud. See oli vale otsus,» seisis Euroliiga teates. «Kohtunik pidanuks Brownile määrama viskel vea. Micic pidanuks saama kolm vabaviset, kellale jäänuks 5,5 sekundit.»

Mängu ajal vaatasid aga kohtunikud videost üle vaid mänguaja. Fikseeriti, et Efesi rünnakuaeg tiksus täis. James sai teisel pool väljakut veel viskele, ent ei tabanud. Järgnenud lisaajal pani Monaco oma paremuse maksma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles