Kerr Kriisa: miks mind peaks huvitama, kui ma mõnele ei meeldi?

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kerr Kriisa EM-finaalturniiril.
Kerr Kriisa EM-finaalturniiril. Foto: Tairo Lutter

Eesti koondise mängujuht Kerr Kriisa valmistub kolmandaks hooajaks Arizona Wildcatsiga USA üliõpilasliigas (NCAA). Meediapäeval puurisid kohalikud ajakirjanikud 21-aastast pallurit erinevate nurkade alt.

Mõistagi tuli juttu ka koondisesuvest, mis kulmineerus EM-finaalturniiriga. Kriisa kinnitas, et viimastel kuudel kogetu aitas kõvasti kaasa tema enesekindlusele.

«Töötasin kogu suve, mäng on pidupäev. Ma polnud märtsist saati mänginud, nii et olin ootusärev,» arutles Kriisa, kes oma elava loomusega on võitnud kõvasti toetajaid, aga ka samas ka vastaseid.

«Olen paadunud Arizona ja Eesti fänn. Kui tõmban särgi selga, siis esindan seda särki 120 protsenti. Miks peaks mind huvitama, kui ma ei meeldi mõnele klubile või inimesele? See pole minu asi. Minu asi on tiimi esindada, hoida fännid õnnelikuna ja võita.»

Kriisa eelmisele ülikoolihooajale vajutas pitseri märtsis saadud hüppeliigese trauma. Ta jooksis küll vigase jalaga play-off'is platsile, ent korralikult mängimisest oli asi kaugel. Noor mängujuht soovib möödunud kevade nüüd lõplikult seljataha jätta.

Juunis rassis Kriisa USAs, kuid liitus juuli lõpus Eesti koondisega. Suvel sai nähtud kõvasti vaeva. See tuleb nüüd hooajal tulemuseks realiseerida.

«Tulge saali ja näete ise. Ma ei hakka ütlema, mis saama hakkab või ei hakka. Kui tahate näha võite ja head tiimi, siis tulge vaatama,» kõlas Wildcatsi peatreeneri Tommy Lloydi vastust küsimusele, mida Kriisalt tänavu oodata.

Selge on aga see, et meie mees peaks olema taas väga suures rollis. «Jumaldan teda!» kiitis Lloyd hoolealust. 

«Teda on väga lihtne juhendada. Tal on tuline iseloom ja ta toob seda tiimi iga päev. Ta kuulab, kui talle midagi öelda. Naudin seda. Usun, et see on hea, kui mängijad tahavad võita. Ta tahab võita ega karda seda.»

NCAA tugevaima divisjoni hooaeg algab 7. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles