Ukraina tennisist: tuleb välja, et sõdime idiootidega (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Oleksandr Dolhopolov.
Oleksandr Dolhopolov. Foto: Max Rossi

Ukraina tenniselegend, 33-aastane Oleksandr Dolhopolov vahetas reketi hiljuti automaadi vastu ning läks rindele kodumaad kaitsma.

Endine maailma 13. reket teatas tegelikult juba Venemaa rünnaku alguses, et kavatseb Ukraina kaitsjatega liituda. Suvel läbiski ta korraliku väljaõppe ning lubati viimaks rindele.

«Ütlesin kohe alguses, et tuleb see aeg ära kasutada ja omandada uusi oskusi. See ei lõpe niisama. Neile, kes midagi ei osanud (nagu mina), anti piisavalt aega väljaõppeks. Ma ei saa neid õudusi enam kõrvalt vaadata. See on ajalooline hetk ja ma ei andestaks endale, kui ma ei osaleks,» kirjutas karjääri jooksul neli ATP tiitlit võitnud Dolhopolov ühismeediasse.

Just internetiavarustes peab valgepallur ka paralleelsõda, saates seal Venemaa tennisistidele erinevaid sõnumeid. Näiteks kirjutas ta venelasele Andrei Rubljovile: «Andrei, kas sa tahad teada, mis tegelikult toimub? Kirjuta internetiotsingusse Butša. Sul on olemas ka minu kontakt, seega, kui sul tekib mingeid küsimusi, siis kirjuta. Näitan sulle kõike, sest sinu riik paneb Ukrainas genotsiidi toime.»

Ja kui Dolhopolov ei kirjuta parasjagu venelastele, leiab ta võimalust idanaabreid maha teha. Nagu selgub, siis kohati põhjusega. «Me sõdime idiootidega,» kirjutas ta alloleva video saatelauseks, kus Z-tähega märgistatud Vene sõjamasin sirgel teel miinile otsa sõidab...

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles