Suri eestlane, kes pühendas 30 aastat oma elust kohtunikele

Postimees Sport
Copy
Are Habicht.
Are Habicht. Foto: EJL

Eesti Jalgpalli Liit (EJL) mälestab pikaaegset kohtunikku, kohtunike vaatlejat ja kohtunike komisjoni liiget, 30 aastat oma elust kohtunikele pühendanud Are Habichti (22.01.1959–14.10.2022).

Noorena jalgpalli mänginud Habicht keskendus kohtunikutööle alates 1992. aastast, vahendab EJLi pressiteade. Eesti meeste meistrisarjas kogus ta aastatel 1994–2006 kokku 17 mängu väljaku- ja 179 mängu abikohtunikuna. Aastatel 1997 ja 2000–2004 oli Habicht FIFA litsentsiga abikohtunik, teenindades muuhulgas Saksamaa ja Norra naiste koondiste MM-valikmängu.

Pärast karjääri kohtunikuna jätkas Habicht tööd jalgpallis kohtunike vaatlejana, kellena oli ametis Eesti tippmängudel ja UEFA võistlustel. Tema viimaseks mänguks kohtunike vaatlejana jäi 12. oktoobril A. Le Coq Arenal toimunud Tallinna FC Flora - FC Elva vaheline Tipneri karikasarja kohtumine. Habicht kuulus pikki aastaid EJLi kohtunike komisjoni ja oli üks hinnatumaid kohtunike valdkonna eestvedajaid, paljude kohtunike hea nõuandja ja õpetaja.

Habichti mälestuseks algavad 15. ja 16. oktoobri Premium liiga mängud leinaseisakuga, kohtunikud kannavad leinalinte. Samuti algab leinaseisakuga 15. oktoobril tema kodukohas Viljandis toimuv Esiliiga mäng, kuhu Habicht oli määratud kohtunike vaatlejaks.

Postimees avaldab kaastunnet Are Habichti lähedastele ja kogu jalgpalliperele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles