Eesti vibuspordi ajalugu teinud Jäätma suure võimaluse rikkus toidumürgitus

Postimees Sport
Copy
Lisell Jäätma asub plokkvibulaskurite maailma edetabelis rekordkõrgel neljandal kohal.
Lisell Jäätma asub plokkvibulaskurite maailma edetabelis rekordkõrgel neljandal kohal. Foto: Türi vibukool

Laupäeval toimus Mehhikos Tlaxcala linnas maailma karikasarja finaaletapp, kuhu pääses maailmast ainult 8 paremat naist, nende seas ka eestlanna Lisell Jäätma.

Ta on esimene eestlane, kes on MK-sarja finaaletapile jõudnud ning sinna pääsemine on juba väga suur saavutus, seisab pressiteates.

Loosi tahtel tuli veerandfinaalis Jäätma vastaseks kodupubliku ees võistlev Andrea Becerra. Paraku tabas äätmad 10 tundi enne matši toidumürgitus, millega kaasnes oksendamine, külmavärinad ja halb enesetunne.

Kehale see head jälge ei jätnud ning matši kulgedes tuli võidelda jõuetuse ja halva enesetundega. Lisell osutas visalt vastupanu, kuid paraku tuli kohaliku sportlase paremust tunnistada. Jäätma saavutas oma esimeses MK-finaalis väga tubli 7. koha.

Treeneri ja ema Maarika Jäätma kommentaar: «Terve hooaeg on olnud väga hea, ta on näidanud väga head laskmist. Siia saamine oli juba väga raske ja meie jaoks mingis mõttes võit. Seda toidumürgitust ei osanud me keegi oodata, aga nagu ikka, tuli see väga tähtsal hetkel. Täna olid teada, et on vaja lasta häid skoore, sest ilm oli ideaalilähedane. Seekord kahjuks ei tulnud, eks jõuetus ja halb enesetunne tegid ka oma töö. Kokkuvõttes on kõik hästi, ja me võitleme siin ka järgmise nädala lõpus, kohalikud kutsusid meid nendega mõõtuvõtma.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles