Putini tulihingelisest toetajast suusatäht õigustas taas Venemaa sissetungi

Christopher Krutto
Copy
Veronika Stepanova (paremal) koos Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Veronika Stepanova (paremal) koos Venemaa presidendi Vladimir Putiniga. Foto: via REUTERS/Scanpix

Venemaa suusatajast Veronika Stepanovast on tõusnud üks Vladimir Putini suurimaid toetajaid ning kinnitas ta taas, et toetab Venemaa sissetungi Ukrainasse.

Stepanova andis intervjuu Norra väljaandele VG ja kaitses uhkusega oma riiki. «Keda teist peaks ma toetama kui mitte venelasi? Väikest valjut gruppi, mis on võtnud üle poliitilise diskursuse ja levitab Euroopa meedias meie vastu vihkamist?» sõnas Stepanova.

Stepanovast on saanud Putini propagandamasinas tähtis lüli. Ta on korduvalt esinenud läbi Venemaa meedia ja oma ühismeediakanalite väidetega, mis siunavad lääneriike ja kaitsevad Venemaa verist ja ebaseaduslikku sissetungi.

Pärast Ukraina sõja algust on Venemaa suusatajad rahvusvahelistelt võistlustelt kõrvale jäetud ja Stepanova arvates kaotab murdmaasuusatamine sellega palju.

Inimõiguste ekspert Ivar Dale sõnas, et ilmselt on Stepanova väited suunatud tavalistele venelastele. Stepanova aga väitis omakorda, et Venemaal ei karistata teisitmõtlejaid.

«Kõik arvavad sama mis mina. Nad on selles osas lihtsalt natuke vaiksemad. On tõsi, et osadel inimestele on teised arvamused. Võib-olla kaks-kolm inimest sajast arvab nii. See on demokraatia. Nad on oma vaadete osas avatud, isegi kui ma arvan, et nad eksivad. Ometi ei ole kedagi neist karistatud,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles