Eesti vormelitalent kindlustas meeskonnale EM-tiitli

Postimees Sport
Copy
Paul Aron
Paul Aron Foto: Prema Powerteam

Eesti vormelitalent Paul Aron (Prema Powerteam) lõpetas FRECA ehk vormel 3 EM-sarja Kataloonia GP teise sõidu neljandana, millest piisas, et leivaisale tänavune EM-tiitel kindlustada.

Laupäevases esimeses sõidus poodiumi kõrgeimale astmele kerkinud Aron alustas tänast võistlussõitu neljandalt kohalt. Stardis tal kellestki mööduda ei õnnestunud, kuid vähemalt säilitas eestlane enda positsiooni.

Nukramalt läks näiteks viiendalt lähtekohalt rajale saanud Owen Tangaveloul, kes põrkas konkurentidega kokku ning oli sunnitud seetõttu katkestama. Kuigi võidukihutamine oli pingeline, siis liiga palju möödasõite Barcelonas ei nähtud.

Parimalt lähtekohalt startinud Gabriel Bortoleto ületas ka esimesena finišijoone. Brasiillasele järgnes Hadrien David, kellel õnnestus sõidu keskosas mööduda Pierre-Louis Chovet'st. RPM'i sõitja oli lõpu eel tegelikult ka Aroni sihtmärgiks, kuid järjekordne turvaauto rajaletulek nullis võimaliku möödumise. 

Kataloonia GP teise sõidu esikümme.
Kataloonia GP teise sõidu esikümme. Foto: FRECA

Nõnda tuligi Aronil parima Prema sõitjana leppida neljanda kohaga, ent sellest piisas, et kindlustada oma meeskonnale tänavune EM-tiitel. Tehniliselt teenis Aron Katalooniast ka kolmanda koha punktid, kuna Chovet sõidab väljaspool arvestust, ega kvalifitseeru hooaja kokkuvõttes punktidele.

Individuaalne Euroopa meister selgitatakse aga hooaja viimasel osavõistlusel Itaalias Mugellos. Kõige suuremad tiitlišansid on Dino Beganovicil, kellel on koos 255 punkti. Rootslasele järgnevad Gabriele Mini (217), Paul Aron (216) ja Hadrien David (208). Laual on veel maksimaalselt 50 punkti.

Pühapäevane sõit on järelvaadatav:

Enne sõitu:

Eile esimeselt kohalt startinud ning võidu noppinud Aron läheb täna jahtima kuldset duublit, kui alustab teist sõitu neljandalt kohalt. Sarja üldliider Dino Beganovic pääseb rajale 10. kohalt ehk Aronil on hea võimalus haugata põhikonkurendilt suuri punkte.

Seni on eestlane kogunud 201 silma, millega jätkab kolmandal positsioonil. Seejuures on Aronil võimalus endiselt sarja meistriks tulla, kuna Beganovic leppis 11. kohaga ning punkte ei teeninud.

Rootslase edu on kolm etappi enne hooaja lõppu 52 punkti. Maksimaalselt on võimalik teenida 75 silma. Teisel positsioonil jätkab Itaalia talent Gabriele Minì, kellel kirjas 209 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles