Ukraina tennisetäht pani Vene sõjapropagandisti eest välja pearaha (2)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Igor Girkin.
Igor Girkin. Foto: Dmitry Lovetsky

Ukraina aktivistid pakuvad enam kui 40 000 USA dollarit sellele, kel õnnestub kinni püüda Venemaa üks esipropagndiste Igor Girkin, kes hiljuti väidetavalt mobilisatsioonikutse sai ning rindele siirdus.

Nimelt andis Girkini naine ühismeedias teada, et tema abikaasa, kes teatakse ka Igor Strelkovi nime all, on siirdumas sõtta ning postitas sellest ka vastava pildi. 

Ukraina aktivist Serhi Sternenko andis selle peale Twitteris teada, et kavatseb anda 10 000 USA dollarit sellele, kel õnnestub Girkin sõjaväljal kinni püüda. Seda nähes, otsustasid sama teha ka teised aktiivsed ukrainlased, näiteks rokklaulja Taras Topolia, kirjanik Valeri Markus ja endine tennisetäht Sergi Stahhovski.

«Kui selline pakkumine juba käib, siis minagi lisan omalt poolt 10 000 USA dollarit. Kõige tähtsam on ta aga elusalt kinni püüda, sest tahame temaga rääkida ka MH17st,» viitas Stahhovski oma säutsus 2014. aastal venelaste poolt Ukraina kohal alla lastud reisilennukile, mille pardal olnud 300+ inimest hukkusid.

Girkini näol on tegemist siis endise FSB töötaja, kes tegutses ühtlasi ka «Donetski rahvavabariigi» kaitseministrina ning on peamine kahtlusalune MH17 reisilennuki allatulistamises. Girkini on Ukraina võimude poolt tagaotsitav ning teda süüdistatakse terrorismis, riigivastasuses, piinamises, mõrvas ja veel paljudes asjades.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles