Eesti-Läti liiga: Ukraina gigant vs. kamp lihtsurelikke?

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Tallinna Kalev/Audentes (valges) teenis hooaja esimese võidu. Kalev/Cramo (sinises) jäi üllatuslikult alla Viimsile.
Tallinna Kalev/Audentes (valges) teenis hooaja esimese võidu. Kalev/Cramo (sinises) jäi üllatuslikult alla Viimsile. Foto: Eero Vabamägi

Eesti-Läti korvpalliliiga viimaste aastate võitjad Riia VEF ja BC Kalev/Cramo hoiavad esimeste voorude järel vastavalt 7. ning 12. kohta. Suurte järelduste tegemiseks on veel vara, ent ühe väikese erandiga jagub ainest sarja ajaloo tihedaimaks hooajaks.

Olenevalt võistkonnast on mängitud kolm-neli kohtumist. Eesti ja Läti klubidest pole seni vääratanud vaid Pärnu Sadam, ent nemadki startisid konarlikult. Viimsi/Sportlandist saadi jagu ühe, uustulnukast Keila KKst kahe punktiga. Laupäeval Ogre vastu teenitud 85:71 võit oli Europe Cupi edu kõrval esimene veenev esitus koduliigas.

Tabeli eesotsas troonib, ja tõenäoliselt jääbki sinna, Riias baseeruv Ukraina sats Prometei. Jäägu igaühe enda otsustada, kas külalisklubi – mille eelarve on enam-vähem sama suur kui ülejäänud tiimidel kokku – täidab liigas esialgset eesmärki või mitte. Ent ilmselgelt on Euroopa tippsarjas EuroCupilgi kõrget kohta jahtiv, kuue leegionäriga mehitatud tiim siinmail suurim soosik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles