Vägev: Tattar võitis USA profituuri finaaletapi ja teenis kopsaka tšeki

Christopher Krutto
Copy
Kristin Tattar.
Kristin Tattar. Foto: Kevin Huver/DGPT

Eesti kettagolfar Kristin Tattar võidutses USA profituuri finaaletapil ning pani tänu sellele taskusse kopsaka auhinnaraha.

Finaaletapil osalesid üldarvestuse 16 paremat naist ning neist neli paremat said otse poolfinaali – nende hulka kuulus ka juba enne finaaletappi sarja üldvõidu kindlustanud Tattar.

Poolfinaalis suutis eestlanna läbida raja 63 viskega (-3) ja sai sellega kaheksa naise seas parima tulemuse. Temaga koos said finaali veel Missy Gannon (0), Scoggins (0) ja Valerie Mandujano (+1).

Finaalis alustati samal rajal uuesti nillist ning Tattar tõusis seitsmendal rajal liidriks ning edu enam käest ei lasknud. Lõpuks läbis ta kogu raja 64 (-2) viskega, järgnesid Scoggins (0), Gannon (+2) ja Mandujano (+3).

«Uskumatu tunne! Ma tõesti tahtsin seda turniiri võita: mitte seepärast, et siin on suured auhinnarahad, vaid selle tõttu, et see oleks ilus punkt mu imelisele hooajale,» tunnistas Tattar pärast viimast viset.

Finaaletapp oli pika puuga hooaja kõige tulusam võistlus. Selle võiduga teenis Tattar 35 000 USA dollarit, mis on tema karjääri suurim auhinnaraha. MM-tiitli eest sai ta näiteks «kõigest» 11 000 dollarit.

Tänavuse hooajaga on eestlanna teeninud auhinnaraha kokku 103 107 USA dollarit. Ükski teine naiskettagolfar pole ühe hooaja jooksul nii palju auhinnarahasid veel teeninud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles