Kanepi ja Kontaveit tegid Eesti tennise ajalugu (1)

Christopher Krutto
Copy
Kaia Kanepi ja Anett Kontaveit
Kaia Kanepi ja Anett Kontaveit Foto: Tairo Lutter

Täna avaldatud värskes WTA edetabelis tehti Eesti tennise ajalugu, sest esmakordselt kuuluvad nii Anett Kontaveit kui ka Kaia Kanepi maailma 30 parema tennisisti hulka.

37-aastane Kanepi tõusis üle kaheksa aasta taas maailma 30 parema hulka ning asetseb nüüd tabeli 29. real.

Tänu sellele tehti Eesti tennise ajalugu, sest esmakordselt on kaks eestlannat maailma 30 parema seas. Kuigi Anett Kontaveiti hooaeg on vigastuse tõttu lõppenud, siis hetkel hoiab ta veel kolmandat kohta.

Teistest Eesti tennisistidest hoiab parimat kohta Elena Malõgina, kes tõusis 16 kohta ja paikneb nüüd 380. positsioonil. See on ühtlasi tema karjääri kõrgeim koht.

Maailma esireket on jätkuvalt poolatar Iga Swiatek ning talle järgneb tuneeslanna Ons Jabeur. Valgevenelanna Arina Sabalenka tõusis neljandaks ja viiendaks ameeriklanna Jessica Pegula.

Meeste edetabelis tõusis 19-aastane Mark Lajal ja hoiab karjääri parimat 475. kohta. Esireketina jätkab hispaanlane Carlos Alcaraz, tema järel tulevad kaasmaalane Rafael Nadal, norrakas Casper Ruud, venelane Daniil Medvedev, kreeklane Stefanos Tsitsipas, sakslane Alexander Zverev ja serblane Novak Djokovic.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles