Jalgpalli MMi korraldaja tänas Putinit (2)

Christopher Krutto
Copy
Katari Emiir Tamim bin Hamad al-Thani (vasakul) koos Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Katari Emiir Tamim bin Hamad al-Thani (vasakul) koos Venemaa presidendi Vladimir Putiniga. Foto: Vyacheslav Prokofyev/AFP/Scanpix

Katari Emiir Tamim bin Hamad al-Thani tänas Venemaa presidenti Vladimir Putinit suure toe eest, mis meie idanaaber on tänavuse aasta jalgpalli MMi korraldajale pakkunud.

Katari riigipea kohtus Putiniga Kasahstanis, kus lisaks muudele asjadele arutlesid riigijuhid ka järgmisel kuul algava MMi üle.

«Teeme kõik, mis me saame, et oma kogemusi MMi ettevalmistamisel edasi kanda. Ma olen kindel, et seda saadab suur edu,» vahendab Iltalehti Putini sõnu. Nimelt korraldati viimane jalgpalli MM 2018. aastal just Venemaal.

«Venemaa korraldas edukalt 2018. aasta MMi. Meie sõbrad Venemaalt on meile suurt tuge pakkunud. Täname neid selle eest ja oleme selle riikidevahelise suhte üle uhked. See jätkub kuni MMi lõpuni,» jätkas Katari emiir.

Tõsi, Venemaa ei saa MMil osaleda, sest FIFA eemaldas nad pärast veebruarikuist sissetungi Ukrainasse rahvusvahelisest jalgpallielust. Samas on korralikult musta pesu ka Kataril, sest nende korraldusõiguse seaduslikkuse üle on aastaid vaieldud ja võidetavalt on enam kui 6500 võõrtöölist surnud turniiri infrastruktuuri ehitamisel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles