Täna algavad Brestis Prantsusmaal purjetamise olümpiaklassi iQfoil 2022 maailmameistrivõistlused

Kai Kallas
, Autor
Copy
Paremalt: Ingrid Puusta, Matthew Rickard, Renar Roolaht, Romek Roolaht
Paremalt: Ingrid Puusta, Matthew Rickard, Renar Roolaht, Romek Roolaht Foto: Raul Harro

Täna algavad purjetamise olümpiaklassi iQfoil 2022 maailmameistrivõistluste võistlussõidud Brestis Prantsusmaal, mis kestavad 22. oktoobrini. 

Eestit esindavad MM-il neli sportlast – Ingrid Puusta, Frank Ervin, Romek Roolaht, Renar Roolaht.

Hetkeseisuga on registreerunud 286 sportlast 43 riigist, mis näitab uue olümpiaala äärmiselt kõrget populaarsust üle maailma.

Bresti sõitsid sportlastega kaasa treener Matthew Rickard ja võistlusametnik Martin Berkmann, et koguda parimat rahvusvahelist ekspertiisi iQfoili võistuskorralduse kohta, ning et tulevikus saaksime Eestis veelgi professionaalsemalt võistluseid korraldada. 

«Mine tea, võibolla õnnestub meil juba lähitulevikus iQfoili rahvusvahelisi tiitlivõistluseid korraldada ja selleks on meil palju tarkust ja kogemust vaja,» lisab Eesti Purjelaua Liidu peasekretär Kristel Oitma.

Võistlejad kiidavad kohapealset korraldust ja loodavad juba ruttu stardiliinile saada. Ingrid Puusta EST1 (kolmekordne olümpiasportlane, 2022.a. iQfoil Eesti meistrivõistluste parim naine, üldarvestuse 6. koht, Eesti Karikasarja iQfoil naiste parim, üldarvestuse III koht): «Hetkel on siin Brestis hästi vaba õhkkond. Kohal on kõik kõige paremad, aga ka palju uusi nägusid. Oleme väga ootusärevuses ning tahaks juba võistelda. Tundub, et tuleb tugeva tuule võistlus. Võistluspaik on väga hästi organiseeritud, kokku on pandud kolm suurt telki võistlejate jaoks. Oleme saanud vee peal käia ühe korra ning plaanime veel kahte trenni enne esmaspäevast starti.»

Frank Ervin EST207 (2022 iQfoil Eesti meister U21 vanusearvestuses, üldarvestuse II koht; Eesti Karikasarja iQfoil U21 II koht, üldarvestuse 4. koht): «Õhkkond Brestis on väga mõnus, kohal on maailma parimad purjelaudurid, kes kõik ootavad põnevusega esmaspäeva, et hakata võistlema. Isiklikult ootan juba esimest võistluspäeva, et näha oma treeningute tulemusi.»

Romek Roolaht EST143 (2022 iQfoil Eesti meistrivõistluste III koht, üldarvestuse 5. koht; Eesti Karikasarja iQfoil U21 I koht, üldarvestuse II koht): «Brestis on meeleolu hetkel väga üleval – vaatamata hallile ilmale on sajad sportlased jõudnud võistluspaika ning õhus on tunda, et midagi vinget hakkab toimuma. Lähenen võistlustele väga avatud meelega ning soovin soorituse poolest üllatada ennast.»

Renar Roolaht EST28 (2022 Eesti Karikasarja iQfoil üldarvestuse I koht, iQfoil Eesti meistrivõistluste 4. koht): «Brestis on meeleolu hea. Kuna surfareid on palju, siis kogu aeg keegi sõidab ja toimub midagi. Lisaks on tuul puhunud ja oleme saanud oludega harjuda. Minu suur eesmärk on juba mõnda aega olnud purjetada kuldfliiti. Sellel võistlusel on see raskem kui varem, kuna võistlejaid on rohkem. Oleme selle võistluse jaoks kõvasti trenni teinud ja kindlasti tuleb põnev nädal.»

Teatavasti toimuvad järgmised suveolümpiamängud 2024. aastal Pariisis, kus selgitatakse välja olümpiavõitjad iQfoili klassis. 

Võistluse kodulehel saab jälgida sõite ja tulemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles