Ukraina endine tennisetäht luges venemeelseid säutse jaganud Muskile sõnad peale

Christopher Krutto
Copy
Oleksandr Dolgopolov.
Oleksandr Dolgopolov. Foto: Max Rossi/Reuters/Scanpix

USA ettevõtja Elon Musk on viimasel ajal üha enam proovinud ennast siduda Ukraina konfliktiga ning pakkunud välja rahulahendusi, mis sobiksid Venemaale, kuid mitte Ukrainale. Pärast järjekordseid venemeelseid säutse vastas talle endine Ukraina tipptennisist Oleksandr Dolgopolov.

Musk kirjutas Twitteris, et kui Venemaal oleks valida Krimmi kaotamise ja taktikaliste tuumarelvade kasutamise vahel, siis valiksid venelased teise variandi. Kui talle mainiti, et tuumarelva kasutamise korral hävitaksid lääneriigid Venemaa armee võitlusvõime, siis ütles ta, et see põhjustaks jällegi tuumasõja.

Selle peale otsustas sõna võtta Dolgopolov, kes rõhutas, et Venemaa presidendile Vladimir Putinile ei tohi järeleandmisi teha. «Hetk, kui sa langed ühe tuumaähvarduse ohvriks, on hetk, kui maailm langeb kaosesse. Lasta maniakkidel ähvardada maailma tuumarelvadega ja sellega pääseda, on tsivilatsiooni lõpu garantii, ainult aja küsimus… Nii et Elon, sinu viis on tegelikult garantii edasilükatud halvale lõpule,» kirjutas Dolgopolov kuulsale ärimehele vastuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles