Ukraina tennisist keeldus valgevenelannaga kätlemast: olin vaid paar päeva varem pommitatud paigas (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Marta Kostjuk.
Marta Kostjuk. Foto: Jerry Lai/USA Today Sports/Scanpix

Ukraina tennisist Marta Kostjuk alustas Guadalajara WTA 1000 turniiri kindla 6:1, 6:3 võiduga. Kohtumise järel pakkus mängust palju rohkem kõneainet aga tema vastast, valgevenelannat Aliaksandra Sasnovitšit puudutav.

Tenniseorganisatsioon ITF on üks neist, kes lubas pärast Ukraina sõja algust agressorite ehk Venemaa ja Valgevene sportlastel võistlemist jätkata. Paljudele see ei meeldi. Selgelt näitas oma meelsust ka Kostjuk, kes keeldus mängu järel Sasnovitšiga kätlemast.

«On kergemaid ja raskemaid aegu. Alati on veidi erinev. Üritan mõelda muule kui vastase rahvusele ja isikule. Aga olukord on ebameeldiv,» selgitas Kostjuk, milliseid emotsioone tekitab sõja algatanud riikidest pärit sportlastega kohtumine.

«Kaotamine on üldiselt valus, aga neid mänge tahan alati võita. Tunnen isegi vastutust. Tahan võita enda kodumaa nimel.»

Kostjuk ei salga, et tunded käivadki üles-alla. «Mõnel nädalal läheb päris hästi. Aga siis toimus taas üks suur rünnak. Olin vaid paar päeva varem Kiievi kesklinnas, mida jõhkralt pommitati. Enne viimast raketirünnakut oli olukord juba veidi stabiliseerunud,» tõdes maailma 58. reket.

«Küsisin emalt: millal sõda lõppeb? See on väga kurnav. Kellelgi pole [siin alal] sinust kahju. Keegi loovuta sulle puntki või geimi halastusest. Muidugi on kõigil omad mured, aga olen teiste tüdrukutega võrreldes halvemas seisus. Olen pidevalt stressis, see kulutab palju energiat. Tunnen, et kaotan viisil või teisel igal juhul.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles