Korvpalli EMil põrunud peatreener ei tea, kas ta on veel ametis või mitte

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Svetislav Pešic (vasakul).
Svetislav Pešic (vasakul). Foto: Filip Singer/Epa/Scanpix

Septembris peetud korvpalli EMil Serbiaga üllatuslikult juba play-off'i avaringis konkurentsist pudenenud peatreener Svetislav Pešic tunnistas, et suurturniiri järgsed nädalad on olnud üsna kummalised.

«EM lõppes üle kuu tagasi, aga keegi pole mulle helistanud. Mitte ainuski ajakirjanik ega ka keegi teine,» ütles 73-aastane juhendaja saates Top Gol.

Mullu septembris ametisse nimetatud Pešic isegi ei tea, kas ta jätkab kodumaa koondise peatreenerina või mitte. «Kas jään või lähen? Ma ei tea. Keegi pole mulle helistanud ega ühendust võtnud,» märkis ta. 

Igal juhul veider olukord, sest juba vähem kui nelja nädala pärast koguneb Serbia koondis MM-valikmängudeks Suurbritannia ja Türgiga. Otsekohene Pešic tõdes, et olenemata tema personaalküsimusest läheb tiimil raskeks.

«Minu teada ei saa neis valikmängudes EM-koondisse kuulunud mängijatest keegi osaleda. Mind vaadati imelikult, kui ütlesin, et Belgia on sellises olukorras meist parem tiim. Sama kehtis ka Läti kohta,» arutles Pešic, kes tõmbas sellega veel tuure üles.

«Nüüd tuleb mäng Suurbritanniaga, kes on objektiivselt vaadates meist tugevam. Meie puhul on suur küsimus, kellega üldse mängima peame.»

Meenutame, et Suurbritannia kaotas EMil kõik mängud kindlalt, sealhulgas ka Eestile 62:94. MM-valiksarjas on neil ühe võidu kõrval kirjas viis kaotust. Serbia saldo on 3/3.

Pešic lisas kriitiliselt: «Peame kõik maha rahunema. Ajad, mil kõik Serbia eest end ohverdasid, on läbi. See pole enam nii.»

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles