Tartu tegi suure kaotusseisu tasa, ent valitsev meister võttis oma

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Tartlaste peatreener Nikolajs Mazurs.
Tartlaste peatreener Nikolajs Mazurs. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Eesti-Läti korvpalliliiga tänases ainsas mängus alistas Riia VEF koduplatsil 89:77 Tartu Ülikool Maks & Mooritsa.

Reedel üllatuslikult Keilale kaotanud tartlased alustasid bravuurikalt. Esimese kolme minutiga pääseti 8:0 ette. Peal oldi veel ka 17:11, ent avaneljandiku lõpetas VEF 5:0 vahespurdiga.

Teisel veerandajaga ladusid koduperemehed võidule tugeva vundamendi. Kindlalt ohjad haaranud VEF oli kümnel minutil parem koguni 28:12 ehk poolajaks juhiti 44:29.

Kuig korraks kasvas vahe ka 16 peale, võitlesid tartlased kõvasti. 8.25 enne lõpuvilet jõuti ühe punkti kaugusele, aga viigini või juhtima mitte. 78:73 eduseisult tegi VEF viimase kolme minutiga sotid kindlalt selgeks.

«Lõpus said nad palju ründelauda ja kordusviskeid. Meil kulus palju energiat järgi jõudmisele ja lõpupingutusel jäi jõust puudu. Tänane mäng oli üsna kõikuv. Kolmanda veerandi mängisime väga hästi, samas jäi korvi all efektiivsest tegutsemisest puudu,» sõnas Tartu peatreener Nikolajs Mazurs pressiteates.

Võitjate parim oli 25 punktiga Kristers Zoriks, lisaks jagas ta 8 tulemuslikku söötu. Tartu kasuks tõi Andri Voinalovitš üleplatsimehena 29 silma.

Liiga valitsev meister VEF teenis kahe kaotuse kõrvale teise võidu. Tartu saldo on 3/2.

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles