Neuville sihib kübaratrikki, millega viimati sai hakkama Tänak

Christopher Krutto
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport

Hyundai piloot Thierry Neuville on võitnud viimased kaks Kataloonia MM-rallit ning loodab sel nädalavahetusel vormistada kübaratriki.

2019. aasta Kataloonia rallil krooniti Ott Tänak küll maailmameistriks, kuid ralli üldarvestuses jäi ta teiseks, Neuville’i seljataha. 2020. aastal jäi Kataloonia ralli MM-kalendrist välja ning mullu oli taas kiireim Neuville, kes edestas Toyota pilooti Elfyn Evansit.

Ka tänavu on belglane Kataloonias üks suuremaid favoriite. Viimasel asfaldirallil Belgias oli ta kindlalt esikohal, kuid tegi siis sõidueksimuse ja katkestas.

«Kataloonia ralli on suhteliselt sirgjooneline, kui seda nüüd ainult asfaldil sõidetakse. Teed on siledad, laiad ja sujuvad. Pidamine on sisuliselt igal katsel sama,» vahendab Rallit.fi Neuville’i sõnu.

«Siin tuleb autole hea seadistus leida ja pead hea rütmi leidma, et kiire olla. Siis pead lihtsalt vajutama nii kõvasti, kui suudad,» vastas belglane küsimusele, kuidas Kataloonias kiire olla. «Võistlusel on vahed alati väga väikesed, nii et see tundub natuke nagu ringrajal sõitmine ja võitled iga sekundikümnendiku eest.»

Neuville’i sõnul oleks tore Kataloonias kolmas võit järjest noppida ning ta teeb kõik, et tiimile head punktid sealt tuua.

Viimane mees, kes ühel asfaldirallil kolm korda järjest on võidutsenud, on Ott Tänak, kes võidutses aastatel 2017–2019 Saksamaa rallil. Esimene võit tuli M-Sporti värvides, järgmised kaks juba Toyota roolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles