Taani olümpiakomitee juht kritiseeris ROKi presidenti Bachi (1)

Toimetas Ville Arike
Copy
ROKi president Thomas Bach.
ROKi president Thomas Bach. Foto: Guglielmo Mangiapane/Reuters/Scanpix

Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach astus venelaste kaitseks välja, öeldes kolmapäeval rahvuslike olümpiakomiteede liidu (ANOC) kohtumisel Soulis, et Venemaa ja Valgevene sportlased ei peaks oma valitsuste Ukraina-agressiooni tõttu kannatama. Bachile vaidles teravalt vastu Taani olümpiakomitee president Hans Natorp.

Natorp kritiseeris ROKi Venemaa juhtivate spordiametnike jätkuva siidikinnastes kohtlemise eest ajal, mil selle riigi sportlased on endiselt sanktsioonide all. Seejuures sattus Natorp ise oma kommentaaride tõttu Bachi tule alla, vahendas portaal InsideThe Games.

Bach kritiseeris Natorpilt väljendi «venelased» kasutamise eest, öeldes, et ROK «ei värvi kõiki sama pintsliga nende valitsuse tegude pärast». Samas näitas kohtumise video, et Bach oli Natorpist saanud valesti aru, sest töö kasutas väljendit «venelastest liidrid».

Taani olümpiakomitee oli üks üheteistkümnest, kes väljendas ANOCile vastuseisu, et Venemaa ja Valgevene esindajad osalevad Soulis toimuval kohtumisel.

Natorp ütles portaalile, et ROK peab muutma oma suhtumist Ukrainas toimuvasse sõtta. «Leian, et demokraatia tähendab ruumi erinevatele arvamustele ning ma ei nõustu sellega, et sportlased on sanktsioonide all ja poliitikutel lastakse meid juhtida. Dialooge saab pidada mitmel erineval moel, esmatähtsad on sportlased, leidub neid, kes kuidagi ei vastuta toimuva eest ning just nendega peaks rääkima sellest, kuidas neid saaks tuua spordiellu tagasi.

Loomulikult pooldan ühtsust. Kuid minu meelest pole asjad tasakaalus, kui sportlastel ei lubata võistelda, ent Venemaa ja Valgevene olümpiakomitee esindajatel lubatakse siin osaleda. See on Põhjamaade ühine seisukoht.»

Venemaa ja Valgevene osalemise tõttu boikoteerivad ANOCi peaassambleed Läti ja Liechtenstein.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles