Midagi niisugust pole NBAs veel olnud – panustamisfirmad näevad viit võrdset tiitlisoosikut

Toimetas Ville Arike
Copy
Golden State Warriorsi liider Stephen Curry (vasakul) saadab palli korvi suunas, Los Angeles Lakersi äss LeBron James ei jõua teda takistama.
Golden State Warriorsi liider Stephen Curry (vasakul) saadab palli korvi suunas, Los Angeles Lakersi äss LeBron James ei jõua teda takistama. Foto: John G. Mabanglo/epa/scanpix

Läinud ööl algas korvpalliliiga NBA hooaeg kahe mänguga, kevadised finalistid alustasid võidukalt. Portaal ESPN aga vaatas otsa tervele hooajale ja tõdes, et võib-olla on tulemas suurliiga ajaloo tasavägiseim heitlus.

Nimelt näitavad panustamisfirmade koefitsiendid, et selget soosikut ei ole ning väga häid tiitlivõimalusi nähakse koguni viiel meeskonnal ning natuke vähem häid veel mitmel meeskonnal.

Suurimad soosikud on eelmise hooaja finalistid Golden State Warriors ja Boston Celtics, aga ka Los Angeles Clippers. Teisel pool suurt lompi järgnevad neile väikese vahega Brooklyn Nets, Milwaukee Bucks ja Philadelphia 76ers.

«Sa oled harjunud nägema täisrelvis meeskondi, kuid nüüd on terve kimp poolikult relvis tiime,» tõi ESPNile võrdluse ennustusportaali DraftKings juht Johnny Avello, kes on Las Vegases sel alal töötanud 1979. aastast saati. «Soosikud on tõeliselt head, kuid nad ei ole ületamatud.»

Eesti ennustusportaalides on nimetatud kuuikust viis peaaegu ühel tasemel, kuid 76ers langeb ansamblist välja. Näiteks portaalis Betsafe saab Golden State'i ja Bostoni esikoha puhul raha tagasi 7-, Clippersi esikohalt 7,5- ning Brooklyni ja Milwaukee võidu puhul 8-kordselt. Järgnevad Phoenix, Philadelphia, Denver ja Los Angeles Lakers vahemikus 10-20.

Portaalis paf.com jäävad viie esimese koefitsiendid 7-9 piiresse, Bostoni kõrval nähakse parimaid võimalusi hoopis Milwaukeel. Esiviisikuole hingab koefitsiendiga 10 tihedalt kuklasse Phoenix. Portaalis Coolbet on tiitlikaitsja Warriors aga 7 peal üksi, selle järel hinnatakse Clippresi võimaluse Bostonist veidi paremaks.

Hooaja avamängudes käis platsil neli meeskonda. Warriors oli kodus 123:109 üle Lakersist, Boston aha 126:117 Philadelphiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles