Rally Estonia WRC-saatus lükkus tulevikku

Christopher Krutto
Copy
Rally Estonia kuulub küll MM-sarja esialgsesse kalendrisse, kuid ametliku kinnituse saamine lükkus edasi.
Rally Estonia kuulub küll MM-sarja esialgsesse kalendrisse, kuid ametliku kinnituse saamine lükkus edasi. Foto: Sander Ilvest

Kuigi Rally Estonia kuulub MM-sarja esialgsesse kalendrisse, siis ametliku kinnituse saamine lükkus edasi.

Eile kogunes FIA mootorispordi nõukogu ning rallifännid ootasid pingsalt, et seal kinnitataks järgmise aasta MM-kalender. Ometi jäädigi seda ootama, sest sellelaadset otsust ei tulnud.

Selle asemel kinnitas FIA, et Rally2, Rally3, Rally4 ja Rally5 autode disainimiseks, ehitamiseks ja arendamiseks määratud kululimiidid vaadati tõusvate komponentide hindade tõttu üle ning indekseeriti. Sarnane otsus tehti hiljuti ka vormel 1 sarja kohta.

Samas teadaandes lisati, et 2023. aasta kalendri üle otsustamine on edasi lükatud. Põhjust sellele lisatud ei olnud.

Kuigi järgmise hooaja kalendri kohta peame ametlikku kinnitust ootama, siis ülemöödunud nädalal avaldas Prantsusmaa portaal Auto Hebdo, milline see nende andmetel välja hakkab nägema.

Aasta algab traditsiooniliselt jaanuaris Monte Carlos. Järgnevad Rootsi (veebruar), Mehhiko (märts), Horvaatia (aprill), Portugal (mai) ja Sardiinia (juuni algus) rallid.

Suvi toob rõõmu ka meie õuele. Pärast juuni lõpu Keenia etappi peaks jõudma karussell juulis taas Eestisse ning seejärel augustis Soome.

Hooaja teine pool võib pakkuda aga mõne üllatuse. Auto Hebdo andmetel kihutatakse septembris alustuseks Tšiilis, siis Kreekas. Oktoobris peaks kavas olema kolme riigi – Saksamaa, Tšehhi, Austria – Kesk-Euroopa ralli.

Viimased etapid pakuvad parajalt eksootikat. Novembris kihutatakse teist aastat järjest Jaapanis, hooajale tõmmatakse joon alla detsembris Saudi Araabias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles