JÄRELVAADATAV ⟩ Pärnu jäi punktiretkele tulnud lätlastele kuivalt alla

Postimees Sport
Copy

Meeste võrkpalli Balti liiga jätkus pühapäeval suvepealinnas Pärnu VK ja RTU/Robežsardze/Jūrmala duelliga, kus võõrustajatel tuli tunnistada Läti klubi 3:0 (25:17, 25:16, 27:25) paremust. Postimehe vahendas kohtumist otseülekandes.

Pärnu edukaimaks tõusis 8 punktiga (-1) Ivory Õuekallas, 7 silma jäi nii Kristo-Joosep Petersoni kui Jörgen Vanamõisa arvele. RTU-le tõi Matiss Gabdulins 18 punkti (+10).

Pärnakate vastuvõtt ja rünnak olid vastasest kehvemad, vastavalt 56% vs 68% ja 30% vs 35%. Blokis oli 8 vs 7 parem RTU, servil 7 vs 1 samuti Läti klubi. Tabelis on Pärnu 3 punktiga viimasel kohal, RTU hoiab 8 punktiga neljandat kohta.

Enne mängu:

Kui Pärnul oli eile vaba päev, siis RTU madistas Selver/TalTechiga, kellele jäädi kindlalt 0:3 ka alla.

Liigatabel:

Balti l iiga
Balti l iiga Foto: Balti liiga

Pärnu peatreener Toomas Jasmin, kelle juhendamisel on noor võistkond teeninud siiani neljast mängust vaid ühe võidu, otsib koos meeskonnaga eelkõige stabiilsust.

«Senine hooaeg on näidanud, et meie jaoks ühtegi lihtsat mängu pole, peame koguaeg maksimaalselt pingutama, kui tahame edu saavutada. See kehtib kahtlemata ka RTU kohta. Enamik mehi kannab põhikoosseisu rolli esmakordselt ja see vajab harjumist, et kuidas leida stabiilsust. Kui meil mäng välja ei tule, siis see mõjutab meeste tegutsemist platsil ja nad ei suuda nii ruttu nii-öelda ree peale tagasi saada, kui kogenumad mängijad,» rääkis Jasmin.

«Pean ka treenerina olema kannatlik ja mängijad samamoodi. Võtame seda protsessi samm-sammult ja püüame koguaeg natuke paremaks saada,» lisas juhendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles