Nördinud jalgpallitäht: näib, et mul pole võimalik Ballon d'Ori võita

Karl-Joosep Küngas
Copy
Thibaut Courtois.
Thibaut Courtois. Foto: AFP PHOTO/JAVIER SORIANO/Scanpix

Sel nädalal anti välja järjekordne Ballon d'Or ehk kuulutati välja mulluse hooaja parim jalgpallur. Selleks oli Prantsusmaa ründetäht Karim Benzema, kes ootuspäraselt tiitli endale võitis.

Madridi Realiga nii Hispaania meistriks kui ka Meistrite liiga võitjaks tulnud Benzema oli juba enne auhinnatseremooniat väga suur favoriit. Žürii andiski prantslasele esikoha, ent veidi nördinud oli Reali väravavaht Thibaut Courtois, kelle hinnangul puuduvad puurilukkudel suure autasu võitmiseks võimalused.

Courtois võitis mõistagi samad karikad, mis Benzema, ent ta tunnistati Meistrite liiga finaali parimaks mängumeheks. Ballon d'Ori hääletusel võib Belgia väravavahi leida alles seitsmendalt kohtalt.

«Olen Benzema üle õnnelik ja ma ei väida, et ta poleks pidanud seda auhinda võitma. Samas ma pole isegi mitte esikolmikus, kuigi võitsin samuti Hispaania kõrgliiga ja Meistrite liiga,» viitas Courtois sellele, et Benzema järel teenisid vastavalt teise ja kolmanda koha Sadio Mane ning Kevin De Bruyne.

«Tundub, et väravate löömine on olulisem kui nende takistamine. Mul pole siinkohal ilmselt midagi teha. Kui saan aru, kuidas hääletamine käib, siis näib, et mul pole võimalik Ballon d'Ori võita. Ma ei ole kindel, kas mõni väravavaht saab teha ühel hooajal rohkem kui mina,» lisas Belgia koondise esikinnas.

Tegelikult on korra ikkagi ajaloos ka väravavaht maailma parimaks mängijaks tunnistatud. 1963. aastal omistati see NSV Liidu väravavahile Lev Jašinile, ent suure tõenäosusega teeninuks Euroopas mängides selle tiitli hoopis Pele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles