Välbel on skandinaavlaste ähvardustest kama kaks (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jelena Välbe.
Jelena Välbe. Foto: Tairo Lutter

Sel nädalavahetusel otsustab rahvusvaheline suusaliit (FIS), mida teha edasi Venemaa sportlastega. Mitmed koondised on lubanud võistlusi boikoteerida, kui venelased naasevad, ent Venemaa suusaliidu presidenti Jelena Välbet need jutud ei huvita.

Välbelt uuriti enne FISi nõukogu, et mida ta arvab nendest boikoteerimistest. Venelannal oli täiesti kama kaks. «Mis mul sellest? Jätke mind rahule,» lausus Välbe Saksamaa väljaandele NTV. «Meieta kaotab murdmaasuusatamine väärtust. Teieta ei muutu mitte midagi.»

Välbel on tegelikult veidi ka õigus, kuna Venemaa sportlased on viimastel aastatel murdmaasuusatamist ikkagi valitsenud. Meestest on igal võistlusel favoriitide hulgas Aleksandr Bolšunov ja naistest võitis mullu MK-sarja Natalja Neprjajeva. Samas on keeruline ette kujutada ka Norra ja Rootsi sportlasteta murdmaasuusatamist.

Kui FIS peakski Venemaa sportlased tagasi rahvusvahelisele areenile lubama, siis on valmis boikotti alustama nii Norra kui ka Rootsi sportlased. Enda valmisolekut on näidanud nii Ragnhild Haga, Maja Dahlqvist kui ka Linn Svahn. Ilmselt tuleks neid sportlasi juurdegi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles