Legendaarsel autotootjal on F1-sarjaga liitumiseks kaks valikut

Christopher Krutto
Copy
Porsche logo.
Porsche logo. Foto: THOMAS KIENZLE/AFP/Scanpix

Legendaarse Saksamaa autotootja Porsche lootused Red Bulli vormelitiimiga koos F1-sarja siseneda läksid luhta, kuid nüüd uuritakse juba muid võimalusi.

Nimelt oli Porsche edasi jõudnud läbirääkimistes Red Bulliga, et hakata 2026. aastast tiimi mootoritarnijaks, kuid vormelitiim otsustas sisuliselt viimasel hetkel, et ei soovi ikka seda käiku teha.

«Porsche on hea bränd, aga meie DNA on päris erinev. Vestluse käigus sai selgeks, et me strateegiliselt ei klappinud,» seletas Red Bulli tiimipealik Christian Horner Motorsportile seda otsust.

Porsche kuulub Volkswagen Groupi ja nende omanik soovib näha 2026. aastal kahte oma autotootjat F1-sarjas – Audi on juba Sauberiga 2026. aastaks käed löönud.

Motorspordi andmetel on Porschel kaks valikut, kuigi midagi ametlikku veel teada ei ole antud. Üheks oleks Williamsi vormelitiim, mis viimastel aastatel on kuulunud võistlejaterivi tagumisse otsa, kuid proovib uute omanike käe all sealt ülespoole tõusta.

Teiseks võiks olla Andretti vormelitiim. Tõsi, ameeriklased on küll F1-sarjaga liitumisest väga huvitatud, kuid teised tiimid nii elevil ei ole. Nimelt muretsetakse selle pärast, kuidas 11. tiimi lisandumine mõjutaks neid kommertslikust poolest. Samas kui Andretti lööks käed Porschega, võiks legendaarse autotootja nimi aidata ameeriklased tõotatud maale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles