Bottas nõuab Red Bullile karmi karistust: need miljonid mängivad väga suurt rolli

Karl-Joosep Küngas
Copy
Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas. Foto: EPA/Shawn Thew/SCANPIX

Rahvusvaheline autoliit (FIA) teatas oktoobri alguses, et Red Bulli F1 meeskond rikkus eelmisel aastal kulupiiranguid. Soome vormeliäss Valtteri Bottas nõuab rikkujatele karmi karistust.

Milles siis täpselt asi? Nimelt avalikustas FIA 2021. aasta meeskondade kuluaruanded. Tegemist on tähelepanuväärse sündmusega, kuna eelmine hooaeg oli F1-sarjas esimene, kus meeskondadel oli ette antud kulupiir: 145 miljonit USA dollarit.

FIA teatas, et Red Bull on tõepoolest kulupiirist üle astunud. Siiski nimetati rikkumist kergemaks ehk kulupiiri ületati vähem kui viis protsenti. Nüüd on FIA arutamas, millist karistust Red Bullile määrata.

Bottas nõudis konkurentidele karmi karistust, sest reeglid kehtivad kõikidele üheselt. «Reeglid on reeglid. Kui neid ei järgita, siis peaks järgnema karm karistus. Sellised asjad ei tohi lihtsalt juhtuda. Eelmine hooaeg oli võitlus MM-tiitli nimel niivõrd tasavägine ja mõned miljonid mängivad väga suurt rolli,» lausus soomlane.

Bottasega nõustus ka Ferrari sõitja Carlos Sainz. «Ma usun, et kõik meeskonnad peaksid võrdsetes tingimustes võistlema. Kõik saavad aru, mida mõned miljonid vormelite arenduses tähendavad,» leidis Sainz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles