Dopingukirss tordil: 2022. aasta on Halepit tohutult vintsutanud

Karl-Joosep Küngas
Copy
Simona Halep.
Simona Halep. Foto: Rob Prange/ZUMAPRESS.com/Scanpix

2022. aasta on Simona Halepi karjääris olnud väga sündmusterohke. Kahjuks lõppes hooaeg rumeenlannale keelatud ainetega vahele jäämisega.

2021. aastal vaevles Halep mitme vigastuse küüsis ning viimaks suutis ta sel hooajal tervena tenniseväljakutele naasta. Tema karjäär hakkas taas ülesmäge liikuma ning sellele andis tõuke veel alustatud koostöö Patrick Mouratoglou'ga. Tegemist on treeneriga, kes aidanud pikalt Serena Williamsit.

Esimene suurem tagasilöök tuli Halepil Prantsusmaa lahtistel, kui teda teises ringis paanikahoog tabas. Rumeenlanna tundis, et ei suuda enam korralikult hingata ning ta vajas veidi aega puhata. Prantsusmaal jäigi teine ring tema laeks.

Liiga kaua ei pidanud Halep siiski vajalikuks tennisest eemal olla. Näiliselt polnud seda ka vaja, sest Wimbledoni tenniseturniiril jõudis 31-aastane rumeenlanna poolfinaali ning hea hoog jätkus veel ka augusti alguses. Torontos noppis ta WTA 1000 kategooria turniiril esikoha ning läks USA lahtistele vastu favoriidina.

Aasta viimane slämmiturniir ebaõnnestus Halepil täielikult. Ta tunnistas juba avaringis ukrainlanna Daria Sniguri paremust ning pärast seda turniiri läks kõik jälle allamäge.

Rumeenlanna lõpetas koostöö Mouratoglou'ga ning otsustas hooaja lõppenuks kuulutada. Seda ennekõike seetõttu, et minna ninaoperatsioonile. Väidetavalt oli tal probleeme hingamisega. Lõpuks tuli välja, et USA lahtistel andis Halep ka positiivse dopinguproovi.

Kui tenniseväljakutel läks Halepil aasta lõpp väga keeruliseks, siis parem polnud ka olukord eraelus. Nimelt lõppes Halepi ja miljardärist ärimehe Toni Iuruci abielu. Rumeenia kuulsustest sai paar neli aastat tagasi, pulmad toimusid alles eelmise aasta septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles