Eesti koondise peatreener tõi klubile kopsaka trahvi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Eesti koondise peatreener Fabio Soli.
Eesti koondise peatreener Fabio Soli. Foto: Margus Ansu

Eesti võrkpallikoondise peatreener Fabio Soli koduklubi Itaalia kõrgliigas sai jabura reegli tõttu kopsaka rahalise karistuse. 

Mõned aastad tagasi võeti Itaalias kasutusele reegel, mis keelab klubide juhendajatel olla samal ajal ametis ka mõne rahvuskoondise juures. Latina Top Volley peatreenerina töötav Soli on aga selle reegli vastu töötamas ning võttis jaanuari Eesti koondise tüürimise enda kanda.

Nüüd on esimene tagajärg käes. Itaalia kõrgliiga määras Top Volley klubile 50 000 euro suuruse rahatrahvi. Klubi võib selle viie päeva jooksul vaidlustada, ent must valgel neil veenvaid argumente olevat ei paista. Kui Soli jätkab kahes rollis, võib trahvisumma järgmisel hooajal kahekordistuda, lisaks ähvardatakse klubilt esialgu viis punkti ära võtta.

Kui võrrelda teiste pallimängudega, siis pole Itaalias varem selline teguviis probleemiks saanud. Aastatel 2015-2017 töötas näiteks Itaalia enda korvpallikoondise peatreener Ettore Messina NBA-s abitreenerina. Ka praegu on mitmes korvpalli tippklubis ametis peatreenerid, kellel kohustused ka mõne koondise juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles