Keskendunum teine poolaeg tõi Tartule võidu Läti Ülikooli üle

Postimees Sport
Copy
Tartu ülikooli spordihoones toimunud korvpalli meistriliiga poolfinaalseeria teises kohtumises jättis Tartu võidu koju.
Tartu ülikooli spordihoones toimunud korvpalli meistriliiga poolfinaalseeria teises kohtumises jättis Tartu võidu koju. Foto: Henn Uuetoa

Paf Eesti-Läti liiga kuuendas mängus võõrustas Tartu Ülikool Maks & Moorits Riiast külla sõitnud Läti Ülikooli meeskonda. Viigilise avapoolaja järel sai kodumeeskond teisel poolajal oma mängu paremini käima ja võitis mängu 82:68. Andrii Voinalovõtš kogus Tartu parimana 19 punkti, Tomaš Pavelka sai 11 punkti ja 13 lauapalliga kirja kaksikduubli.

Mängu esimesel poolajal nägi kodupublik paar korda, kuidas kodumeeskond juba sai mängu üle kontrolli, ent lasi siis lätlased jälle järgi. Avaveerandi võitsid tartlased 23:20 ja juhtisid paar minutit enne poolajavilet 48:37, ent LU meeskond pani pooleteist minutiga kokku 11:0 spurdi ja poolajale mindi 48:48 viigiseisul.

Kolmandal veerandil käis eduseis käest kätte ja alles veerandi viimastel minutitel sai kodumeeskond initsiatiivi endale. Veerandi lõpuks tegid tartlased 6:0 spurdi ja enne viimast neljandikku näitas tabloo 64:57 Tartu eduseisu. Tartlased enam kätte võidetud edu käest ei andnud ja võitsid lõpuks mängu kindlalt 82:68.

Tartu poolel tegutses kõige kasulikumalt Andrii Voinaliovych, kes kogus 26 mänguminutiga 19 punkti ja viis lauapalli. Märt Rosenthali arvele kirjutati 14 punkti, üheksa söötu ja kuus lauapalli. Robin Kivi viskas 13 punkti ja Tomaš Pavelka sai 11 punkti ning 13 lauapalliga kirja järjekordse kaksikduubli. Lisaks hiilgas Pavelka ka nelja viskeblokeeringuga.

Läti Ülikooli parimatena kogusid Davids Viksne ja Reinis Avotins võrselt 11 punkti. Kristaps Cavars lisas 10 punkti ja seitse lauapalli.

Tartu peatreeneri Nikolajs Mazursi sõnul mängiti teisel poolajal parema keskendumisega. «Esimesel poolajal me ei järginud oma kaitsereegleid. Saime mitu korda ette, aga lasime nad mängu tagasi oma pallikaotuste ja kergete vigadega. Teisel poolajal mängisime keskendunumalt ja kontrollisime lauavõitlust. Palju asju on veel parandada ja kokkumängu klapitada. Ka vigastused mängivad rolli ja meie rotatsioon on praegu pisut lühike. Aga järgmise mänguni on üle nädala aega ja saame end korda sättida,» sõnas Mazurs.

Tartu Ülikool Maks & Mooritsal on nüüd Eesti-Läti liiga tabelis kirjas neli võitu ja kaks kaotust ning sellega ollakse viiendal tabelireal. Läti Ülikool on kahe võidu ja kolme kaotusega 10. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles