Tänak kahtlustab, et tema hädas on süüdi Hyundai (5)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Hyundai Motorsport

Hispaania rallil pärast avapäeva neljandat kohta hoidevat Ott Tänakut vaevasid reedel hübriidiprobleemid. Eestlane kahtlustab, et tegemist pole tarnija eksimusega ning probleemi tuleks otsida meeskonna tegemistest.

Sel hooajal on Tänakul mitmel korral olnud probleeme hübriidiga. Ka Hispaania polnud erandiks ning avapäeval valmistas selle puudumine muret nii hommikul kui ka pärastlõunal.

Eestlane on vaatamata muredele endiselt kõrges mängus, ent teda lahutab liidrikohal olevast Sebastien Ogier'st 20 sekundit. Poodiumikoht jääb eestlasest 7,5 sekundi kaugusele.

«Minu puhul ei saa olla tegemist ebaõnnega. Pärastlõunal oli sarnane probleem nagu hommikul, seega ilmselt on autos miski, mis seda tekitab. Meeskond peab leidma üles kohad, mis seda probleemi tekitavad,» lausus Tänak ralliportaalile Dirtfishile.

«Ma ei ole kindel, et see kõik tuleb Hyundai meeskonnast väljastpoolt. Ma ei tea, miks sellised asjad juhtuvad, aga miski peab seda põhjustama. Peame selle endale selgeks tegema.»

Hyundai ajutine pealik Julien Moncet lükkas kiiresti süü enda meeskonna pealt minema. «Võib arutleda, et tegemist on paraja kokkusattumusega, et Oti autoga sellised jamad tekkisid. Seda lausa kaks korda ühe päeva jooksul. Praegu pole selge, mis on probleemi põhjused. Rääkisin tarnijaga ning pole selge, miks Oti autoga sellised jamad juhtuvad.

Ma julgen öelda, et meie poolt on kõik korras. Kuniks analüüsi pole tehtud, ei taha ma kellegi suunas näpuga näidata. Aeg annab vastused. Mõistagi on Otil teine arvamus olukorrast, ent oleme endiselt mängus ning loodetavasti suudame probleemi homseks lahendada,» lausus Moncet.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles