Soomlanna tegi autoralli MM-sarjas ajalugu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Sami Pajari ja Enni Mälkönen.
Sami Pajari ja Enni Mälkönen. Foto: IMAGO/Paulo Maria/Scanpix

Soome sai endale järjekordse autoralli maailmameistri ning seda kaardilugejate seas. Nimelt krooniti Rally3 arvestuses maailmameistriks Enni Mälkönen, kes loeb rajalegendi Sami Pajarile.

Mälkönen läheb igaveseks autoralli ajalukku, kuna temast sai esimene naine, kes võitnud MM-tiitli. Seejuures on huvitav nüanss asja juures, et Pajari jääb suure tõenäosusega tiitlita.

Rally3 arvestuses võib üks ekipaaž osaleda viiel erineval võistlusel, millest neli paremat võetakse arvesse. Pajari ja Mälkönen on seda juba teinud ning neile jääb kirja 87 punkti. Monte Carlos, Portugalis ja Eestis võeti etapivõidud, Rootsis lepiti neljanda kohaga ning Horvaatias tuli sisse katkestamine.

Kataloonias tulid starti nii Rally3 arvestuse teine Jan Cerny kui ka kolmandal positsioonil olev Lauri Joona. Kui üks nendest meestest peaks võitma, mis suure tõenäosusega ka juhtub, siis jääb Pajari MM-tiitlita. See ei puuduta, aga Mälköneni saatust, kuna Cerny ja Joona kasutasid ühel MM-etapil teist kaardilugejat.

Sarnaselt läks ka näiteks juunior WRC arvestuses, kus teatavasti kindlustas Kreekas MM-tiitli Robert Virves. Tema kaardilugejaks oli viimasel kahel osavõistlusel rootslanna Julia Thulin, kes pidi kokkuvõttes leppima alles viienda kohaga, edestades kuuendaks jäänud Virvese eelmist kaardilugejat Aleks Leski. Maailmameistriks krooniti Jon Armstrongi abimees Brian Hoy.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles