Parimaks kerkinud Kullamäe vedas tiimi võidule Leedu valitseva meistri vastu!

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kristian Kullamäe palliga.
Kristian Kullamäe palliga. Foto: BC 7bet-Lietkabelis Panevėžys/Facebook

Leedu korvpalli kõrgliigas alistas Kristian Kullamäe koduklubi Panevėžyse Lietkabeli koduplatsil valitseva meistri Vilniuse Rytase 79:70.

Kohtumise esimene poolaeg kulges võrdsete heitluses, koduperemehed pääsesid pikale pausile 37:33 eduseisus. Kolmandal veerandajal haarati aga üha kindlamalt mänguohje. Võidule laoti vundament otsustava neljandiku alguses: 55:48 edu kasvatati vähem kui kolme minutiga 66:49 peale.

Päris muretult mängu lõpp siiski ei kulgenud. Rytas jõudis tugeva kaitsesurve toel 1.31 enne lõpuvilet veel kahe punkti kaugusele, ent mitte lähemale. 

Pingilt sekkunud Kullamäe oli taas väga tähtsas rollis. Ta viskas 13 punkti, noppis 5 lauapalli ja jagas 4 resultatiivset söötu. Efektiivsusnäitaja 15 oli tiimi selgelt parim. Otsustavatel hetkedel, viimasel minutil tabas meie mees vabaviskeid 6/5.

Lietkabelise resultatiivseim oli 20 silmaga Jamel Morris, ent ta tabas väljakult viskeid 18/8. Rytase kasuks panustas Elvar Fridriksson 16 punkti.

Päris veatu Kullamäe esitus siiski polnud. Miinuspoolele lähevad 5 pallikaotust ja mööda lendasid kõik kolm kaugviset. Enne tänast oli tema kolmeste protsent üle 50 (21/11). 

Igal juhul on 23-aastasel eestlasel peatreener Nenad Čanaki usaldus, tähtsatel hetkedel oli meie kogu aeg mees platsil. Kokku teenis ta pisut üle 21 minuti. Kullamäe kuue matši keskmised näitajad on: 13,5 punkti, 4,1 lauapalli ja 4 resultatiivset söötu.

Mullu finaalis mänginud Lietkabelis sai kahe kaotuse kõrvale neljanda võidu. Rytase saldo on 3-3. Ainsana jätkab puhaste paberitega Kaunase Žalgiris, kes lõpetas eelmisel aastal ülaltuslikult kolmandana.

Standings provided by Sofascore

Muide, sarnaselt kolmapäevasele edukale eurosarja mängule olid ka täna Panevėžyses matši jälgimas NBA skaudid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles