Eesti klubid näitavad Balti liigas musklit

Postimees Sport
Copy
Henri Sillaste, Serhii Orlovskyi ja Ott Varik olid oma klubide resultatiivseimad, kui eestlased võtsid Balti liigas kindlad maksimumpunktid.
Henri Sillaste, Serhii Orlovskyi ja Ott Varik olid oma klubide resultatiivseimad, kui eestlased võtsid Balti liigas kindlad maksimumpunktid. Foto: Joonas Kuuskla/Mari Möls/Helin Potter

Käispalli Balti liigas on Eesti klubid võitnud esimesest 18 mängust 13.

Ainsana jäi vastastele kahel korral alla HC Tallinn, seisab pressiteates.

Serviti jätkab kaotusteta seeriat

Eelmisel hooajal Balti liiga finaalis Viljandile kaotanud põlvakad ei ole veel sel hooajal kaotusekibedust tundma pidanud. Eesti-Läti-Leedu sarjas oli enne tänast kirjas üks kindel 36:28 võit. Tänase kohtumise algus aga Leedus Eesti meistrile kerge ei olnud ning 10. minutil viis Lukas Vanagas HC Amberi 5:3 ette. Siis aga ärkasid ka Serviti pallurid ning endale juba nii omaseks saanud kiirrünnakute abil tehti seitsmeväravaline spurt, mille lõpetas Henri Sillaste resultatiivne tabamus ja tablool särasid numbrid 10:5 eestlaste kasuks.

Põlval skoorisid koguni kümme pallurit ning leedukatele midagi lihtsat ei antud. Enne garderoobi minekut viskas Anton Tsitko võõrustajate poolelt vaadatuna seisuks 11:19. Teise perioodi alguses skooriti kordamööda ja 38. minutil lõpetas Serviti rünnaku ilusa vintviskega Carl-Eric Uibo ja tõi tabloole numbrid 24:15. Poolaeg ise möödus võrdsetes toonides, kuid eestlased olid juba mugava vahe sisse teinud ning said rahulikult palli finišisse veeretada. Lõppseisuks tegi Alfred Timmo 36:28.

Serviti poolelt viskasid täna Henri Sillaste seitse ja Carl-Eric Uibo ning Alfred Timmo kuus väravat. Leedukate poolelt tabas Anton Tsitko kümnel korral. «Esimene poolaeg tuli meil väga hästi välja, kontrollisime kohtumist ning suutsime soliidse vahe sisse teha. Teisel perioodil aga saime palju kaheminutilisi karistusi, mis meie mängujoonist natukene segas. Positiivse poole pealt saime aga teha palju vahetusi ning homse vastase vastu jõudu säilitada. Kuigi lõpust jäi natuke halb maik, on siiski kõige tähtsam, et kaks punkti on tabelis kirjas,» olid vasakääre Sillaste esimesed muljed pärast matši.

Mistra võttis kodusaalis kindla võidu

Mistra oli enne tänast võtnud Balti liigas kaks võitu, kui Leedu turniirilt naasti eelmises voorus nelja punktiga. Mängu alguses jagati kohe kolm kaheminutilist karistust ning neist tuli paremini välja Mistra kui kaheksandal minutil tegi Jurii Sokorovich seisuks 5:3. Matši ohjad püsisid võõrustajate käes ning üheksa minutit hiljem suurendas Serhii Orlovskyi nende edu neljaväravaliseks. Vahepeal kahe peale kahanenud edu, suutsid Mistra mehed siiski poolajaks taas viie peale tuua. Marko Zlatinovski viskas numbriteks 17:12.

Teise perioodi alguses suurendas koduvõistkond vahet veelgi ning selleks hetkeks juba seitse väravat visanud Orlovskyi tegi seisuks 23:15. Edasi visati väravaid kordamööda, kuid ohtlikuks lätlased Mistrale ei saanud.

46. minutil tabas joonelt eestlastele Sokorovich, veidi hiljem vastas Kristians Kelerts ja tablool olid numbrid 27:19. Võõrustajad said kohtumise lõpus teha ohtralt vahetusi ning lõppseisuks tegi Martin Kalvet karistusviskest 33:23.

Mistra eest viskasid Orlovskyi seitse ja Vladyslav Naumenko ning Arno Vare neli väravat. Lätlaste poolelt vastas Martins Stepulenoks-Stukanovs

100 protsendilise täpsusega kuue tabamusega. «Esimese asjana sooviksin kiita kõiki fänne, kes meid täna kodusaali toetama tulid. Me olime mänguks hästi valmistunud. Teadsime, et vastased üritavad palju kiirrünnakuid teha ning suutsime neil selle elemendi elimineerida.

Rünnakul pidasime oma joonisest kinni ja see kõik tõi meile täna positiivse tulemuse,» ütles eestlastel mängujuht Naumenko pärast kohtumist.

Eestlaste eduka päeva lõpuks alistas Viljandi HC HCHK Ogre/HYDROX-i

Sarnaselt Mistrale oli ka Viljandi HC võtnud Balti liiga esimesest voorust kaks võitu. Täna alustati lätlaste vastu kodusaalis hästi, kui mindi kahe väravaga ette, kuid vastased tulid siiski mõni hetk hiljem taas viigiseisuni. Sarnaselt möödus ka ülejäänud esimene poolaeg, kus võõrustajad rebisid mitmel korral mõne tabamusega peale, kuid külalised leidsid alati vastuse. Perioodi lõpuks suutis Viljandi siiski mõneväravalise edu säilitada ning tõeliselt suureskoorilise poolaja lõpetas lätlaste Aliaksei Haisa tuues tabloole numbrid 17:19 nende poolt vaadates. Koduvõistkonna tabamuste eest vastutasid põhiliselt Ott Varik, Hendrik Koks ja Andrii Basarab, kes kolme peale said kirja 14 kolli.

Teise perioodi alguses lülitas Viljandi sisse uue käigu ning esimesed viis minutid vastastel skoorida ei lastud. Ise visati selle ajaga neli väravat. Võõrustajad jätkasid ilusa kaitse ja resultatiivsete kiiretega, mille põhiliselt lõpetas Varik. 39. minutil olid lätlased sunnitud seisult 19:26 aja maha võtma. Seejärel küll mäng natukene võrdsustus, kuid kontroll oli selgelt eestlaste käes. Kümme minutit enne lõppu tõi Kristjan Koovit nende kasuks tabloole numbrid 32:26. Ogre proovis rünnakul mängida ülekaalus, kuid selle tagajärjel viskasid viljandlased mitu kolli tühja võrku. Viljandi kasutas palju vahetusmängijad ja kuigi vahe läks ka korraks nelja peale, tegi Martin Braun siiski lõppseisuks 36:31.

Viljandi HC poolt olid resultatiivseimad Varik 9 ja Hendrik Koks 6 väravaga. Ogre poolt tabasid Haisa kaheksal ja Rihards Leja kuuel korral. «Esimesel poolajal oli meie kaitse nagu läbisõiduhoov, ei suutnud kuidagi nende tasemel mängujuhti peatada. Rünnak toimis hästi, kui 19 kolli visata, siis ju kurta ei saa. Teisel perioodil muutsime kaitseformatsiooni ning pilt muutus totaalselt. Lõpus saime juba nooremaid mängitada ning homseks matšiks energiat säilitada,» rääkis Viljandi HC mängujuht Kristo Voika.

Ühes tänases kohtumises, kus eestlasi ei osalenud võttis homme Servitiga kohtuv VHC Sviesa 34:28 võidu ZRHK Tenax Deobele üle. Homme vahetavad Mistra ning Viljandi HC vastaseid ja Põlva Serviti reisib külla eelmainitud Sviesale. Lisaks peavad selle vooru ainukese mängu Tapal omavahel HC Tallinn ja SK Tapa/N.R Energy.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles