VIDEO ⟩ Kerr Kriisa ülikoolikaaslane vedas oma kolmandas NBA-mängus koduklubi võidule

Toimetas Ville Arike
Copy
Bennedict Mathurin surub kohe palli Detroidi meeskonna korvi.
Bennedict Mathurin surub kohe palli Detroidi meeskonna korvi. Foto: Trevor Ruszkowski/USA Today Sports/Scanpix

Eesti korvpallikoondislane Kerr Kriisa mängib USAs Arizona ülikoolis kõvas seltskonnas. Järjekordne tõestus sellele on asjaolu, et tema kahe eelmise aasta võistkonnakaaslane Bennedict Mathurin on NBAsse jõudes kohe hakanud paugutama. Läinud ööl vedas just tema oma koduklubi võidule.

Suvises draft'is valis Mathurini kuuendana Indiana Pacers. Kõigest 20-aastane Kanada noormees on usaldust õigustanud, visates oma kolmes esimeses NBA-mängus vahetusest sekkudes vastavalt 19, 26 ja 27 punkti. Läinud ööl sai Pacers esimese võidu, Detroit Pistons alistati 124:115.

Poolajavileks oli Pacers taga 52:56, kuid Mathurini vedamisel võideti kolmas veerandaeg 36:23 ega vaadatud enam tagasi. «Minu esimene võit NBAs. Loodetavasti tuleb neid veel palju-palju,» kommenteeris Mathurin AP vahendusel.

Noort hoolealust kiitis Pacersi peatreener Rick Carlisle: «Ta mängib nagu veteran. Tal on hea mängutunnetus ja korviküti omadused. Tal on kannatlikkust. Mängu sekkudes ei läinud asjad hästi, tal ei tekkinud mitme minuti jooksul head võimaluski avanemiseks. Ühel minutilisel vaheajal ütlesin talle, et ta pingutaks kaitses ja jookseks ning küll siis võimalused tekivad.»

Taas särasid eurooplastest staarid.

Milwaukee alistas Houstoni 125:105, Giannis Antetekounmpo kogus 28 minutiga 44 punkti (visked mängust 21/17) ja 12 lauapalli.

Dallas nüpeldas Memphist lausa 137:96, Luka Doncicilt 30 minutiga 32 punkti, 7 lauapalli ja 10 korvisöötu.

Denver oli 122:117 üle Oklahoma Cityst. Nikola Jokic tegi 19 punkti, 16 lauapalli ja 13 korvisööduga oma 78. kolmikduubli ning tõusis ses arvestuses NBAs jagama kuuendat kohta koos legendaarse Wilt Chamberlainiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles