Zirk jõudis ka kolmandal alal finaali, kuid peab rahapuudusel järgmistest MK-etappidest loobuma

Toimetas Ville Arike
Copy
Kregor Zirk jõudis ka 200 m kroolis MK-etapil finaali.
Kregor Zirk jõudis ka 200 m kroolis MK-etapil finaali. Foto: Tairo Lutter

Kregor Zirk jõudis Berliinis peetaval lühirajaujumise MK-etapil finaali kolmandalgi alal, 200 meetri vabaujumises. Paraku on tal poolehoidjatele ka üks nukram teade.

Eelmistel päevadel oli Zirk jõudnud finaali ning saanud kuuenda koha nii 400 m vaba- kui ka 200 m liblikujumises. 200 meetri krooli eelujumises läbis ta kaheksa basseinipikkust ajaga 1.44,88, mis viis kuuenda ajaga edasi. Zirgi poolt eelmise aasta detsembris ujutud Eesti rekord on ligi kaks sekundit parem – 1.42,97.

«Stardinimekirja vaadates oli teada, et sel alal on konkurents kõige tihedam, aga läbisin hommikuse kadalipu edukalt. Ujumise üle ei saa nuriseda, aga õhtul proovin parandada kolmandat 50 meetri lõiku. Tundub, et seal on varu sees,» kommenteeris Zirk pressiteate vahendusel.

Eelujumiste nobedaim oli Lõuna-Aafrikat esindav Matthew Sates ajaga 1.43,14. Talle järgnesid Kieran Smith (1.43,87) ja Kyle Chalmers (1.44,28). Üllatuslikult jäi finaali ukse taha eile 200 m liblikujumise võitnud Chad le Clos, kes on karjääri jooksul võitnud olümpiamängudelt kulla ja kolm hõbedat.

23-aastane Zirk on veidi pettunud, et ta ei saa tänavu osaleda rohkematel MK-etappidel. Pärast Berliini peetakse veel kaks etappi, aga need toimuvad Kanadas ja USAs. «Kahju, et Euroopas rohkem etappe ei ole. Tänavune hooaeg sobiks selleks suurepäraselt, sest ei toimu rahvusvahelist ujumisliigat ISL,» selgitas Zirk.

«Põhja-Ameerika etapid oleksid väga vajalikud, aga paraku pean nendest loobuma. Teised tippujujad liiguvad ringi koondistega ja alaliidud loovad neile võimalused, mina aga pean hakkama saama enda rahakotiga. Õnneks on mul mõned suurepärased koostööpartnerid, kes aitavad vee peal püsida,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles