Konkurent andis male maailmameistri Magnus Carlseni laimusüüdistusega kohtusse ja nõuab temalt 100 miljonit (1)

Toimetas Ville Arike
Copy
Hans Niemann süüdistab maailmameister Magnus Carlsenit oma maine hävitamises. Pildil seljaga olev mängija ei ole Carlsen.
Hans Niemann süüdistab maailmameister Magnus Carlsenit oma maine hävitamises. Pildil seljaga olev mängija ei ole Carlsen. Foto: TIM VIZER/AFP/Scanpix

USA maletaja Hans Niemann kaebas kohtusse oma konkurendi, norralasest maailmameistri Magnus Carlseni pärast seda, kui Carlsen oli Niemanni süüdistanud sohitegemises. Niemann nõuab vähemalt 100 miljonit dollarit, mis praeguse kursiga on üle 100 miljoni euro.

Skandaal lahvatas umbes kuu aega tagasi, kui Carlsen andis Champions Touri osavõistlusel Niemannile pärast esimest käiku loobumisvõidu. Esialgu jäid selle asjaolud segaseks, kuid seejärel selgus, et Carlsen tahtis tähelepanu mõni nädal varem peetud võistlusele, kus Niemann tegi tema arvates sohki. 19-aastane ameeriklane on seda eitanud, ent möönnud, et teismelisena on ta internetiturniiridel tõesti pettuse abi kasutanud.

Niemann hageb ka veebikülge Chess.com, mis avaldas uudise, et Niemann on ilmselt petnud rohkem kui 100 online-mängus.

Niemann teatas, et Carlsen ja maleportaal on hävitanud tema maine ja võtnud elatise. Nii Carlseni kui ka portaali Chess.com advokaadid lükkasid süüdistuse tagasi. Carlseni esindaja nentis, et süüdistustel pole alust. «Hans Niemannil on kaheldamatu petmise ajalugu ning tema hagi tähendab vaid katset juhtida süü teiste peale,» ütles ta BBC vahendusel.

Niemann on samal põhjusel varem kohtusse kaevanud veel ühe malataja, Hikaru Nakamura.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles