Jutt Tänakust? M-Spordi sõitja sõnul ootavad kõik ühe mehe taga (2)

Karl Mihkel Eller
Copy
Ott Tänak sõitis WRC-sarjas Fordiga aastatel 2011-2017.
Ott Tänak sõitis WRC-sarjas Fordiga aastatel 2011-2017. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Kuigi ametlikult pole ükski rallimeeskond 2023. aasta MM-hooaja sõitjaid veel avalikustanud, siis tundub, et üheks olulisemaks doominokiviks võib kujuneda Ott Tänak. Saarlasel on küll Hyundaiga aastane leping, kuid palju on spekuleeritud, et ta võib liituda M-Sport Fordiga. Kuulujutule valas enne Kataloonia MM-rallit õli tulle Gus Greensmith.

Ralli MM-hooajal jääb sõita veel üks etapp, kuid kõigi pilgud on suunatud järgmisesse aastasse. Greensmith uuriti enne Kataloonia võistlust, millised on tema järgmise hooaja plaanid. «Ma pole veel oma isaga rääkinud, ta pole midagi öelnud,» vastas 25-aastaselt inglane esmalt, viidates perefirmale, mis on tema suurimaks toetajaks.

Edasi läks intervjuu aga huvitavamaks: «keskendun praegusele hooajale, kaks rallit (intervjuu on tehtud enne Kataloonia rallit – toim.) on veel ees. Kõik ootavad, et üks teatud isik otsustaks, kuhu ta tahab minna. Pärast seda liiguvad kõik asjad iseenesest paika,» ütles Greensmith DirtFishile.

Kuigi Greensmith ei maini Tänakut nimepidi, siis ilmselt on M-Spordil kõige suurem šanss järgmiseks aastaks tippsõitjaga leping sõlmida just eestlasega. Pakutud on ka, et Toyotas esmalt Sebastien Ogier’ ja nüüd Kalle Rovanperä varju jäänud Elfyn Evans võib taasliituda oma nö kasvatajatiimiga.

Tänak sõitis WRC-klassis erinevate M-Sport Fordi meeskondades eest aastatel 2011-2017. Ta võitis kaks etappi ning teenis lisaks üheksa poodiumikohta. Evans kuulus M-Sporti aastatel 2013-2019. Viimasel kahel aastal Toyotas sõites on Evans tulnud hooaja kokkuvõttes teisele kohale.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles